11:21:04 20.04.2024
Stiri

OFICIAL // Procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost REȚINUT pentru 72 de ore: Patru capete de acuzare pe numele acestuia. „A revenit statul capturat”

Actualitate 05.10.2021 20:59 Vizualizări2738 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost REȚINUT pentru 72 de ore: Patru capete de acuzare pe numele acestuia. „A revenit statul capturat”


Procurorul general Alexandr Stoianolgo a fost reținut pentru 72 de ore, a anunțat procurorul Victor Furtună de la Procuratura Anticorupție care gestionează cauza penală deschisă astăzi pe numele șefului suspendat de drept al Procuraturii Generale.

Stoianoglo a ieșit aproape de ora 21.00 din sediul Procuraturii Generale, însoțit de procurorul care a pornit urmărirea penală pe numele său și flancat de mascați de la Serviciul de Informații și Securitate.

Stoianoglo nu purta cătușe și a urcat într-un microbuz de culoare albă parcat în fața Procuraturii Generale.

În timp ce era condus spre mijlocul de transport, Stoianoglo a reușit să spună: „A revenit statul capturat”.Reținerea lui Alexandr Stoianoglo a avut loc după trei ore de percheziții în biroul de serviciu al acestuia, de unde au fost ridicate mai multe acte și obiecte ce urmează a fi analizate de către acuzatori.

Potrivit procurorului de caz, Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase făcute în fața organelor competente.

Victor Furtună a adăugat că soția lui Stoianoglo, Țvetana, nu are nicio calitate procesuală în acest dosar.

Amintim că reținerea lui Alexandr Stoianoglo vine după ce Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat astăzi sesizarea depusă de președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, privind anchetarea lui Alexandr Stoianoglo.

Procurorului general suspendat i se impută promovarea unui amendament la legislație în anul 2011 care a facilitat „Laundromatul”, dar și firmele deținute de soția acestuia în Ucraina și care ar avea legătură cu Veaceslav Platon.

De asemenea, Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Platon în dosarul care vizează jaful bancar și pentru plata unor indemnizații lui Nicolae Chitoroagă, fostul șef de la PCCOCS, după eliberarea acestuia din funcție.Momentul în care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este scos din sediul Procuraturii Generale


Mașina cu care Alexandr Stoianoglo a fost transportat în izolatorul de detenție de pe str. Tighina nr.6 din Chișinău


Procurorul anticorupție, Victor Furtună, care-l anchetează pe Alexandr Stoianoglo


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md