03:17:46 22.09.2018
 
Stiri

Statistici care te vor ÎNFIORA. SUTE de copii au de suferit din cauza ASTA

Social 02.05.2015 07:41 Vizualizări2133 Autor: Galina Munteanu
Statistici care te vor ÎNFIORA. SUTE de copii au de suferit din cauza ASTA

Potrivit statisticii, în anul 2014 în R. Moldova au avut loc 411 accidente rutiere în care au fost implicaţi copii, dintre care 20 au decedat, iar 391 s-au ales cu traume.

Pe 30 aprilie curent a fost dat startul săptămânii mondiale a ONU dedicată siguranței rutiere a copiilor.

Aceasta are genericul „Salvați viețile copiilor” şi are menirea de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă pietonii. Măsuri de sensibilizare a opiniei publice vizavi de această problemă vor fi organizate în peste 70 de țări.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat reprezentanții ministerelor Afacerilor Interne, Sănătății și Educației, ai Departamentului municipal de Transport și Căi de Comunicații, Automobil Club din Moldova, Proiectul moldo-elvețian REPEMOL, alături de Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în R. Moldova și Coordonatorul rezident ONU împreună cu copiii din mai multe instituții de învățământ din capitală.

Evenimentul a fost organizat în apropierea trecerii de pietoni de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Cele mai importante cauze care duc la producerea accidentelor sunt viteza excesivă, conducerea mașinii în stare de ebrietate, dar și nerespectarea regulilor de conducere în condiții climaterice nefavorabile.

De asemenea, în perioada 4 - 29 mai curent, Inspectoratul Național de Patrulare (INP), în parteneriat cu proiectul REPEMOL şi Automobil Club din Moldova, va desfășura un șir de acțiuni de siguranță rutieră cu implicarea adolescenților.

Astfel,pe 23 mai, în Edineț, va fi organizată etapa finală a Concursului republican în domeniul siguranței rutiere cu genericul „Securitatea la trafic înseamnă viață!”. Iar în cadrul Proiectului moldo-estonian „Educația rutieră și construcția terenurilor siguranței rutiere pentru copiii din Moldova”, implementat de către Automobil Club din Moldova, vor fi inaugurate două terenuri pentru copii la Comrat (18 mai) și Hâncești (20 mai).

Siguranța rutieră a fost adusă în atenția publicului în anul 2010 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, care a declarat perioada 2011-2020 „Deceniul global de acțiune în domeniul siguranței rutiere” şi are drept obiectiv reducerea fatalităților și salvarea a peste cinci milioane de vieți omenești.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md