08:25:26 18.01.2019
 
Stiri

Șordimorda

Politică 22.07.2018 18:42 Vizualizări1407 Autor: Ziarul National
Șordimorda

Trustia, elegii politikoase

Știe cineva cum poate fi găsită cetățeana rezistentă care a comunicat cu cancelaria cerească și a stabilit că Andrei Năstase este cel trimis de sus, „făt-frumosul națiunii noastre” care ne va salva de balaurul cu două capete binomice? Acum, pomangiii lui Șor pretind că Șor este cel trimis de Dumnezeu, Isusul care va scoate poporul molotovenesc la limanul prosperității proeuropene, iar Andrei Năstase este un impostor-uzurpator care îi pune piedici, vrând să închidă diutifriurile sale electorale.

E vreo încurcătură în cancelaria cerească, nu știe stânga ce face dreapta? Poate verifica cineva care dintre ei e salvatorul adevărat? Pe cine să-l credem orbește? Sincer vorbind, eu am fost și la portestul lui Năstase, și, de probă, la protestul lui Șor. Ce să vă spun, Șor îmi place mai mult, fiindcă ne-a oferit tartine și o sticlă de apă din Izvorul Minunilor, din care am băut jumătate și am simțit cum devin sionist. Furi și dai și la alții, dar din dar (furat) se face raiul. Iar Năstase nu se compară, trăiește din ce-i pică de la naș-su și e cam obositor de suportat, vorbește cam mult și cu reacție precoce: spune „hop” înainte de a sări, strigă „victorie” înainte de a birui, bate „ultimul cui în sicriul oligarhiei” fără să se uite că sicriul e gol. Și viceversa.

Da, Năstase a lucrat la avioane cu naș-su, care nu le mai are, în schimb Șor dispune de avion privat și aeroport internațional concesionat. Și, baizevei, centura lui Șor, pe care i-a dăruit-o consoarta - artistă de tranziție, poate concura cu centura lui Dodon, de 2 000 de dolari, pe care i-au dăruit-o părinții lui oropsiți de orânduirea colhoznică. Șor l-a amenințat pe Năstase că o să-i dea cu centura la partea dorsală și o să-l agațe de Arcul de Triumf cu bretelele de la pantaloni. E cam brutal, grosolan, ca un mistreț în călduri. Colesovnazadov, care e dobă de literatură sovietică, i-a zis Derjimorda. Năstase a răspuns inadecvat că au rămaz zile numărate până Șor și Plahotniuc vor răspunde în fața poporului. Ce are sula cu primăria? Ca pravoslavnic multiculturalist nu știe el că poporul l-a preferat pe Isus Baraba?Acum stau și mă gândesc: dar pe Maia Sandu cine ne-a trimis-o? Ioana Darc? Dar pe Plahotniuc cine ni l-a trimis? Nu cumva aceeași cancelarie haotică? Numai Dodon are adresant concret…

Al vostru aerob și anaerob, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md