00:44:02 07.06.2020
 
Stiri

Maia și Maiami, guvernul dodonal și noul Tarlev

Politică 17.11.2019 11:15 Vizualizări3116 Autor: Ziarul National
Maia și Maiami, guvernul dodonal și noul Tarlev


Trustia, elegii politikoase
Știrea că trăpașul antioligarhic acumist s-a împiedicat pe loc drept și amazoana de Risipeni a căzut din șaua guvernamentală cât ai zice „concurs” sau „procuror general”, a bulversat onegimea progresistă de la Lisabona până la Vladivostok, via Bruxelles și București. „Noi nu cedăm! Noi nu cedăm!” – au început să scandeze acumiștii, dar Maia Sandu avea fixate alte planuri, ea visa la gloria Margaretei Thatcher și la noi baricade pe interiorul și exteriorul statului de drept. Profitând de moment, perfidul Dodon a format un nou guvern din căpșunarii săi cuminți și l-a numit tehnocrat, spre satisfacția odiosului Plahotniuc, care punea laikuri rânjânde din însoritul, ozonatul și luxuriosul Maiami. Astfel, dezoligarhizarea crâncenă, totală s-a încheiat cu un fâs istoric, iar libertatea pe care o adusese generos Andrei Năstase cu Mercedesul său din Frankfurt, ajutat de memorabilul Kozak, se dovedi a fi o iluzie optică.
Ce înseamnă „guvern tehnocrat”? – se interesă Colesovnazadov stupefiat de cele 100 de grame de rachiu de tescovină, pe care le ia în fiecare dimineață până la epuizarea resurselor. În general, guvernul tehnocrat e cu fes, nu poartă nici căciulă țurcănească, nici cușmă moscălească, nu se știe cui aparține și nu aduce voturi nimănui, e ca vinul fără alcool, îl bei doar în perioade mai plictisitoare. În cazul nostru, până și copiii de la grădiniță știu că guvernul e creația artistică a lui Dodon, l-a format ad-hoc, pentru următorul concurs electoral organizat de CEC. E, prin urmare, un guvern dodonal, nu tehnocrat. Premierul Chicu e un nou Tarlev, pe care, se zvonea, îl bătea cu centura sa de milițian, în târla Președinției, Voronin. Pe Chicu îl va trage de chică Dodon. Ne putem consola cu vestea că integrarea europeană va continua la fel de eficient ca și până acum, la fel și reformarea justiției va fi reluată la turații maxime de a doua generație de onegiști și, probabil, vom auzi curând și despre relansarea procesului de dezoligarhizare avansată sub patronajul lui Dodon, conform metodologiei elaborate de Plahotniuc în condiții de vacanță forțată.
Acum stau și mă gândesc de ce unii căpitani/căpitănițe de vapoare/corăbii se urcă pe cai/iepe nărăvași/nărăvașe, dacă nu pot și nu le place să călărească?

Al vostru cavalcad, hipodromader, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md