16:00:46 23.05.2024
Stiri

Onoare și chiloți, vrăji și farmece

Actualitate 07.04.2024 10:27 Vizualizări1343 Autor: ZiarulNational
Onoare și chiloți, vrăji și farmece


Trustia, elegii politikoase

Oare ce îi face pe unii oameni să vorbească exact în momentul când ar fi suficient să tacă pentru a lăsa impresia că au prins la minte?

Al vostru fost june politician corupt cu acte în regulă, care și-a petrecut câțiva ani la mititica pentru că s-a înfruptat din economiile pensionarilor inocenți ce și-au depozitat banii la BEM, a declarat cu aplomb vicios că nu o va vota în niciun caz pe Maia Sandu, deoarece ea, crede el, nu iubește oamenii. De unde ar ieși că el i-a prădat fiindcă îi iubește. Mai bine nu-i iubea!

Același al vostru tâlhar nepocăit, hoț patentat, care i se plângea lui Ilan Șor că nu are bani de chiloți, pentru a mai primi de la el o tranșă din economiile pensionarilor mioritici, îi cere lui Herman von Hebel, jurist olandez care nu a furat nimic, președinte al Comisiei de filtrare a judecătorilor și procurorilor autohtoni corupți, să-și de demisia de onoare. De unde ar ieși că al nostru hoț are onoare. Cum să aibă, dacă a schimbat-o pe o pereche de chiloți? Și când spune că nu va vota pe cineva, îi face persoanei respective un serviciu enorm.

Acum stau și mă gândesc la o știre din Ucraina precum că cei mai eficienți patruzeci de vrăjitori și vrăjitoare ucrainene și-au unit eforturile într-o seanță colectivă de magie neagră pentru a trimite farmece și blesteme asupra lui Putin, Medvedev, Șoigu și asupra principalilor propagandiști ruși.

Efectul blestemului e de așteptat în viitoarele câteva luni. Unii jurnaliști ruși, care se vede nu l-au citit pe Gogol în școală, au luat în râs acest demers parapsihologic al vrăjitorilor și vrăjitoarelor suverane ucrainene. Ei au râs, de altfel, și de armata ucraineană, înainte de 24 februarie 2022. Dar dacă greșesc și de data aceasta? Dacă Putin pățește ceva?

Al vostru dicanchez, vacul și pațiuk, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md