11:24:53 26.09.2020
 
Stiri

Feicniuz adevărat: deficit de pungi negre cu calendare vechi („kulioașele lui Dodon”)

Actualitate 19.07.2020 10:23 Vizualizări2453 Autor: Ziarul National
Feicniuz adevărat: deficit de pungi negre cu calendare vechi („kulioașele lui Dodon”)


Trustia, elegii politikoase

Ieri, vecinul meu de dreapta, dr. Stuh, a fost amendat pentru profanarea alegorică a drapelului de stat în picioare. În loc de tricolor, el arborase americănește, la balcon, o pungă neagră cu calendar, similară celei pe care Plahotniuc i-a înmânat-o, plină vârf, lui Dodon, iar pșâdintele, în loc să refuze categoric și exhaustiv oferta mercantilă toxică, așa cum i se cuvine unui statalist virgin, incompatibil cu orice formă de chicuș, s-a fandosit, exclamând alintat „Iar îmblați cu kulioașele”, - și a poruncit ca punga să fie transmisă „lui Cornel”, pentru plata „salariilor”.

Inițial, polițistul de sector i-a reproșat lui dr. P. Stuh că nu-și repsectă pșâdintele, apoi că face jocul lui Plahotniuc și în final a invocat prezumția nevinovăției, deoarece procurorul general Alexandru Stoianoglo nu a putut stabili (e adevărat că nici nu s-a prea scremut – i.b.) ce se afla în pungă și, prin urmare, orice insinuări că pșâdintele ar fi luat bani sunt superflue și calomnioase.

„Punga reprezintă mai adecvat Republica Molotova, aici și acum”, replică vecinul multilateral dezvoltat.

Omul legii făcu trimitere la lege, dar dr. Stuh se încăpățână și refuză până-n ruptul capului să desprindă punga neagră cu calendar de pe lancea drapelului de stat în picioare. „E dreptul meu la libera exprimare, e semn de doliu”, - se justifică el competent. „A murit viitorul Republicii Molotova!”.

„Pesimismul este apanajul dușmanilor statalității, al unioniștilor”, insistă polițistul de sector, insinuând, la plecare, că Stuh nu este patriot, că aduce prejudicii statalității și informându-l că a doua amendă, pentru nesupunere civilă, va fi mult mai mare. Stuh rămase neclintit ca armatura în beton, dar cuvintele polițiștului avură ecou prelung în sufletul sensibil al Stuhoaiei, căreia îi repugnă dificultățile financiare excesive.

Peste noapte, punga dispăru misterios. Stuh merse operativ la piață ca să cumpere alta, dar nu găsi niciuna. O vânzătoare îi spuse în șoaptă că trei indivizi îndesați (pe unul îl chema Cornel), care răspândeau, de obicei, ziarul „Socialistul vărgat”, au cumpărat toate pungile negre cu calendar. Sigur, aceasta nu l-a descurajat pe Dr. P. Stuh, el a aflat telefonul producătorului, dar de la celălat capăt al firului i s-a răspuns cu o voce speriată că fabrica s-a închis și se reprofilează urgent pe producția de baloane și gume de mestecat, pe care au de gând să le exporte echilibrat pe piața Rusiei și UE.

Acum stau și mă gândesc dacă nu cumva Plahotniuc a avut de la bun început intenția să-l compromită pe Dodon punând banii în niște pungi negre cu design și calendare învechite, pe care socialiștii să nu le poată folosi?

Al vostru ighemon, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md