12:24:27 10.07.2020
 
Stiri

Soluțiile unui activist civic pentru a CURĂȚI sistemul judecătoresc din R. Moldova: „Lichidarea Procuraturii Anticoruptie, PCCOCS și CNA, intervenție legislativă pentru a revoca membrii CSM”

Social 23.07.2019 12:36 Vizualizări3715 Autor: Ziarul National
Soluțiile unui activist civic pentru a CURĂȚI sistemul judecătoresc din R. Moldova: „Lichidarea Procuraturii Anticoruptie, PCCOCS și CNA, intervenție legislativă pentru a revoca membrii CSM”


Lichidarea Procuraturii Anticoruptie, a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a Centrului Național Anticorupție (CNA), revocarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și crearea unui grup de ofițeri și procurori care să reia lupta anticorupție de la zero.

Acestea sunt soluțiile propuse de activistul Ștefan Gligor pentru curățirea Procuraturii și sistemului judecătoresc din R. Moldova.

Potrivit lui Gligor, în R. Moldova ar fi circa 150 de ofițeri de urmărire penală, în mare parte din cadrul CNA, 150 de procurori, în mare parte din Procuratura Anticorupție și PCCOCS, dar și circa 100 de judecători în toate instanțele, dar majoritar în Curțile de Apel și CSJ, care „au deservit regimul lui Plahotniuc și de facto l-au făcut posibil”.

„Nu e nevoie de cheltuit bani pe strategii și experți, acești oameni trebuie identificați și eliminați din sistem.
Cel mai simplu și rapid e să faci acest lucru prin:
1. Lichidarea Procuraturii Anticorupție, PCCOCS și CNA.
2. Crearea unui corp de ofițeri de urmărire penală și procurori cu competențe anticorupție - de la zero - în care vor fi angajați ofițeri și procurori neimplicați în acoperirea regimului, competenți, integri și, egal de important, curajoși.
Cât privește curățirea sistemului judecătoresc, se intervine legislativ pentru a revoca toți membrii CSM, cu excepția celor din oficiu. Se organizează alegeri veritabile noi în CSM, în vizorul societății civile și jurnaliștilor de investigație. Se constituie noua componență a CSM care revitalizează organele sale interne. Se acordă o autonomie și competențe lărgite Inspecției Judiciare și se purcede la controale frontale și eliminarea judecătorilor din sistem”, enumeră Ștefan Gligor soluțiile sale.

Aveeași sursă adaugă faptul că, dacă se va considera că această cale cu CSM este prea complicată, Parlamentul ar trebui să intervină „mai dur” și să dispună reatestarea tuturor judecătorilor din sistem de către un organ ad-hoc asistat internațional.

„Aveți o șansă unicală, dragi parlamentari, dacă o veți rata ascultând povești despre strategii, veți plăti scump, dar cel mai grav e că vor plăti oamenii”, este mesajul lui Gligor pentru actuala majoritate parlamentară.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Denis 23.07.2019 15:56

Sa puie procuror general european cum au promis, dar nu sa umble cu fofarlica.

Alexei 23.07.2019 16:27

Mare dalbaiob, el își dă seama că așa ar putea fi eliberați zeci ori chiar sute de bandiți și criminali, adică toate dosarele aflate pe rol ori trimise în judecată ar putea fi declarate nule, debilul ista își dă seama ce ar putea însemna asta ?

Alex 24.07.2019 11:48

El e desprins de realitate, sarmanul

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md