13:56:09 05.02.2023
Stiri

Socialiștii TREMURĂ că ar putea fi EXCLUȘI din alegeri după modelul lui Usatîi. Aceștia le cer susținătorilor să fie pregătiți pentru „PROTESTE pe o perioadă nedeterminată”

Politică 09.02.2019 15:00 Vizualizări6391 Autor: Ziarul National
Socialiștii TREMURĂ că ar putea fi EXCLUȘI din alegeri după modelul lui Usatîi. Aceștia le cer susținătorilor să fie pregătiți pentru „PROTESTE pe o perioadă nedeterminată”


Conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) avertizează că orice încercare de a scoate formațiunea din scrutinul parlamentar va însemna că alegerile nu vor fi legitime.

„Partidul Democrat și sateliții săi întreprind toate eforturile pentru a scoate Partidul Socialiștilor din R. Moldova, forța politică de top, din cursa electorală. În același timp, însuși PD, Parlamentul și Guvernul aflat sub controlul acestuia utilizează în mod regulat resurse administrative pentru a exercita presiuni asupra alegătorilor. PSRM afirmă că orice încercare de a scoate din alegeri cel mai mare și mai popular partid din țară va submina credibilitatea viitoarelor alegeri și le va face nelegitime”, se arată într-o declarație remisă de socialiști.

Prin intermediul declarației, PSRM solicită tuturor susținătorilor săi și tuturor cetățenilor R. Moldova, „care nu sunt indiferenți față de soarta țării, să fie pregătiți pentru proteste pe o perioadă nedeterminată”.

„PSRM apelează la toți partenerii externi ai R. Moldova, precum și la structurile internaționale care monitorizează alegerile, pentru a asigura integritatea procesului electoral. PSRM își declară respectarea strictă a legislației R. Moldova și a normelor democratice de drept”, se mai arată în declarația partidului.

De menționat că această reacție a venit după ce Comisia Electorală Centrală l-a atenționat pe șeful statului Igor Dodon să nu se implice în campanie. Totodată, PSRM a fost avertizat în legătură cu utilizarea resurselor administrative ale Președinției în campania electorală.

CEC a luat aceste decizii urmare a două sesizări depuse de Partidul Liberal și Partidul „ȘOR”, în care formațiunile reclamau transferul de imagine și susținerea pe care Igor Dodon o oferă PSRM, și totodată, indirect, sprijin de peste hotare în favoarea PSRM.

Citește și: VIDEO // Liberalul Chirtoacă insistă că PSRM trebuie exclus din cursa electorală: „Nu este de glumă. Se încalcă FLAGRANT legea și CEC ar fi trebuit să se autosesizeze”

Citește și: DOC // Partidul „ȘOR” acuză IMPLICAREA lui Igor Dodon în campanie în favoarea PSRM și îi solicită CEC să intervină

În hotărârea CEC sunt menționate prevederile Codului Electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale, care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de Președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora și, totodată, denunță utilizarea resurselor publice în campania electorală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md