10:40:45 21.04.2021
 
Stiri

Socialiștii cer ÎNCHISOARE de până la zece ani pentru constituirea sau sprijinirea „organizațiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob”: Niciun cuvânt despre crimele regimului sovietic

Actualitate 22.12.2020 11:21 Vizualizări872 Autor: Ziarul National
Socialiștii cer ÎNCHISOARE de până la zece ani pentru constituirea sau sprijinirea „organizațiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob”: Niciun cuvânt despre crimele regimului sovietic Diez


Constituirea, aderarea sau sprijinirea organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob ar putea fi pedepsită cu închisoare de până la 10 ani în R. Moldova.

Inițiativa aparține mai multor deputați socialiști și a fost aprobată la Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități, urmând a fi dezbătută în plenul Parlamentului.

Potrivit proiectului, persoanele găsite vinovate vor fi pedepsite cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani. De asemenea, persoana juridică va fi pedepsită cu amendă de până la 150 000 de lei şi cu lichidarea persoanei juridice.

În același timp, pentru negarea sau contestarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia pedeapsa va fi de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Socialiștii mai propun ca răspândirea și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste ori xenofobe, promovarea cultului persoanelor condamnate definitiv pentru comiterea infracţiunilor contra păcii şi securităţii omenirii sau pentru crime de război şi crime contra umanităţii să fie sancționată cu amenzi de până la 50 000 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani. În toate cazurile se va aplica și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. Persoana juridică va fi pedepsită cu amendă de până la 150 000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 ani sau cu lichidarea persoanei juridice.

Menționăm că, deși Uniunea Europeană a egalat crimele regimului nazist cu cele ale regimului sovietic și a îndemnat toate statele să comemoreze data de 23 august ca Ziua Europeană în Memoria Victimelor Regimurilor Totalitare, autorii acestui proiect de lege au ignorat simbolurile sovietice, regim de pe urma căruia au avut de suferit și sute de mii de basarabeni după cel de-al Doilea Război Mondial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 22.12.2020 12:15

Cum ramine cu national-socialismul (hitlerist), va fi si el pedepsit?

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md