17:56:24 22.09.2020
 
Stiri

Slusari se AMUZĂ de „REVOLTA” premierului Chicu privind promovarea judecătoarei Chișca-Doneva din dosarul „Gemenii”: „Cine a votat-o în CSM? Nu cumva și cei patru membri numiți recent în Parlament de coaliția PSRM-PD pe criterii politice?”

Actualitate 29.07.2020 09:48 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National
Slusari se AMUZĂ de „REVOLTA” premierului Chicu privind promovarea judecătoarei Chișca-Doneva din dosarul „Gemenii”: „Cine a votat-o în CSM? Nu cumva și cei patru membri numiți recent în Parlament de coaliția PSRM-PD pe criterii politice?”


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a promovat, în cadrul ședinței de ieri, mai mulți judecători cu reputație reprobabilă, fapt ce a stârnit critici dure în societate.

În mod special este vorba despre numirea Tamarei Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, dar și a lui Vladislav Clima în fruntea Curții de Apel Chișinău.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a atras atenția că, pentru o reformă adevărată a justiției, este necesară promovarea „persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția în R. Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc.”.

O numire de ieri de la CSM l-a enervat până și pe premierul Ion Chicu, fostul consilier prezidențial al lui Igor Dodon.

„Ca cetățean al acestei țări, nu pot înțelege cum o persoană pentru decizia căreia Republica Moldova trebuie să plătească 70 mln.lei pe cazul „Gemenii” poate fi numită de către CSM în fruntea Curții Supreme de Justiție. Sper foarte mult că Parlamentul Republicii Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii. După decizia ilegală aprobată în 2005, dna Chișca-Doneva nu are niciun drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”, a scris premierul pe Facebook.

Anterior, Chicu cerea public ca judecătorii implicați în luarea acelei decizii din cauza căreia R. Moldova a fost condamnată la CtEDO să plătească despăgubirile de 3,6 milioane de euro din buzunarele proprii.

„Revolta” premierului la adresa sistemului judecătoresc îi provoacă „amuzament” vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Domnule Chicu, dar cine a votat-o în cadrul CSM? Nu cumva și cei patru membri care au fost recent numiți în Parlament de coaliția PSRM-PD strict pe criterii politice? Apropo, nu ați zis niciun cuvânt de Vladislav Clima, cel care în mod abuziv a anulat alegerile din Chișinău în 2018. Dar dumneavoastră, dle Chicu, ce ați făcut pentru reforma justiției în toată perioada de aproape 9 luni (de când conduce Guvernul - n.r.)? În afară de partajări politice, societatea nu a văzut nimic. De ce nu ați recurs la evaluarea comprehensivă a judecătorilor și procurorilor, începând cu CSM? Care lăcustă politică v-a încurcat? Cea din Președinție? În situația creată, cea mai bună soluția pentru dvs. este demisia benevolă”, a declarat deputatul Alexandru Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md