10:12:32 22.07.2024
Stiri

SIS urmează să DECONSPIRE toată rețeaua „agentului” Gorgan: „Sunt multe cârtițe racolate periodic de către Federația Rusă”

Actualitate 12.06.2024 10:35 Vizualizări1135 Autor: ZiarulNational
SIS urmează să DECONSPIRE toată rețeaua „agentului” Gorgan: „Sunt multe cârtițe racolate periodic de către Federația Rusă”


Serviciul de Informații și Securitate (SIS) are misiunea de a deconspira toată rețeaua de agenți sub acoperire coordonată de fostul conducător al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, care lucrează în folosul Federației Ruse, a declarat marți președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament, Lilian Carp, în cadrul unei emisiuni de laRliveTV.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Maia Sandu îi va RETRAGE distincțiile de stat oferite generalului Igor Gorgan, suspectat că ar fi INFORMATOR al serviciilor secrete rusești. AJUTA Rusia să înfrângă Ucraina: „Trăim vremuri istorice și noi trebuie să facem ISTORIE”

Lilian Carp susține că informațiile publicate de Thei Insider, potrivit cărora Igor Gorgan ar fi oferit reprezentanților GRU (Serviciul de informații militare a Forțelor Armate a Federației Ruse) informații despre situația politică din R. Moldova și vizitele oficialilor ucraineni, erau cunoscute de SIS.

Citește și: VIDEO // Președintele Parlamentului, Igor Grosu, solicită instituțiilor de drept „să comunice mai mult” despre cazul generalului Gorgan, care ar fi „agentul” GRU: „E vorba de securitatea statului și înălțimea funcției justifică interesul cetățenilor”

„Sunt multe cârtițe, indiferent cine se află la guvernare. Aceste cârtițe sunt racolate periodic de către Federația Rusă. Problema este în depistarea acestor cârtițe, iar rolul principal revine SIS. Din ceea ce a declarat SIS, înțelegem că ei cunoșteau acest lucru. Probabil nu dădeau alarma, pentru că monitorizau toată rețeaua pe care o avea Gorgan. Când cunoști personajul-cheie, poți monitoriza legătura sau rețeaua pe care el și-o construiește pentru a obține informații. Aici SIS trebuie să vină cu mai multe informații, dacă sunt detalii pe care trebuie să le scoată în evidență. Dar activitatea SIS nu este o activitate despre care trebuie să se vorbească la microfon. SIS avea rolul să deconspire toată rețeaua pe care a construit-o Gorgan”, a subliniat sursa citată.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // Cine erau protectorii de la nivel înalt ai lui Igor Gorgan, agentul rușilor din Armata Națională. Fost ministru al Apărării: „Gorgan este un trădător și colaborează cu rușii, toată lumea știa lucrul acesta”

Totodată, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate susține că socialistul Igor Dodon l-a desemnat în două rânduri pe Gorgan în calitate de conducător al Armatei Naționale.

Citește și: Pavel Voicu, fostul ministru socialist al Apărării, îl aruncă pe „agentul GRU” Gorgan în grădina fostului bloc ACUM, dar este contrazis: „Gorgan a venit pe filiera socialiștilor Dodon - Voicu, din zona pro-Kremlin”

„El a fost numit în 2016, iar decretul a fost semnat de președintele de atunci Igor Dodon. Apoi a fost numit în 2019 la propunerea lui Pavel Voicu, care era ministrul lui Dodon, iar Dodon a semnat decretul pentru numirea lui. În ambele cazuri, Gorgan a fost numit prin decretul președintelui Dodon. El a fost înaintat de către ministrul Apărării Voicu, Voicu fiind omul lui Dodon. Decretul a fost semnat de Dodon, care avea informații de la SIS despre această persoană”, a adăugat Carp.

CITIȚI și VIDEO // Prima reacție a generalului Gorgan la acuzațiile potrivit cărora ar fi agentul GRU, transmisă prin intermediul fostului său șef: „L-am contactat pe dl Gorgan...”

Distincțiile de stat ale lui Igor Gorgan, fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale, suspectat de relații cu serviciile speciale ruse, au fost retrase printr-un decret semnat marți de președinta Maia Sandu. Potrivit decretului prezidențial, Gorgan a rămas, începând cu 11 iunie 2024, fără medalia „Meritul Militar”, conferită în anul 2006, și fără ordinul „Credință Patriei”, acordat în 2015.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md