08:12:54 17.06.2024
Stiri

Pavel Voicu, fostul ministru socialist al Apărării, îl aruncă pe „agentul GRU” Gorgan în grădina fostului bloc ACUM, dar este contrazis: „Gorgan a venit pe filiera socialiștilor Dodon - Voicu, din zona pro-Kremlin”

Actualitate 10.06.2024 14:10 Vizualizări1876 Autor: Ziarul National
Pavel Voicu, fostul ministru socialist al Apărării, îl aruncă pe „agentul GRU” Gorgan în grădina fostului bloc ACUM, dar este contrazis: „Gorgan a venit pe filiera socialiștilor Dodon - Voicu, din zona pro-Kremlin”


Fostul ministrul socialist al Apărării, Pavel Voicu, pe timpul căruia a fost repus în funcție fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, suspectat de relații cu serviciile secrete ruse, a declarat că propunerea de a-l propulsa pe acesta în fruntea Armatei ar fi venit de la un reprezentant al blocului ACUM.

Gorgan ajungea în 2019 la cârma Armatei Naționale, pe timpul guvernării socialiștilor cu blocul ACUM, din care făcea parte și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat astăzi la guvernare, după ce fusese demis din aceeași funcție în 2016.

„Gorgan a venit pe filiera socialiștilor, din câte îmi amintesc eu pe filiera Dodon – Voicu... E o familie, ca să nu spun alt cuvânt. E o organizație. De-acolo vine și de acolo și aceste apucături. Pisica blândă... așa tăcut, mai că nu-i auzeai vocea... Încercam să-mi aduc aminte cum vorbea el și, sincer, nu mi-am amintit să-l fi auzit vreodată vorbind în public”, l-a contrazis astăzi pe Voicu liderul PAS, Igor Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, Gorgan „vine din zona pro-Kremlin”, iar „Voicu are probleme de memorie”.

CITIȚI și VIDEO // Prima reacție a generalului Gorgan la acuzațiile potrivit cărora ar fi agentul GRU, transmisă prin intermediul fostului său șef: „L-am contactat pe dl Gorgan...”

Pavel Voicu a declarat anterior pentru „Radar Politic” că l-a propus pe Igor Gorgan în funcția de șef al Marelui Stat Major la sugestia fostului deputat al Platformei DA, Chiril Moțpan.

„Voicu a declarat că cei din Blocul ACUM i-au prezentat trei candidaturi, printre care și Gorgan, iar CV-ul și experiența acestuia a prevalat. Atunci se căutau persoane care nu au avut în trecut legături cu guvernarea lui Plahotniuc. Faptul că Gorgan a fost promovat în perioada guvernării PLDM în frunte cu Filat era pe atunci un argument în plus în susținerea acestuia. Pentru candidatura lui Gorgan a pledat și Vladimir Bolea de la PAS. Pavel Voicu îl descrie pe Gorgan ca fiind gospodăros și nu crede că ar fi spionul rușilor, ci mai degrabă a făcut ceva din prostie, atribuindu-i o doză de naivitate. Fostul ministru al Apărării nu regretă că l-a promovat pe Gorgan în funcție și a numit colaborarea ca fiind una benefică pentru Armata Națională”, scrie „Radar Politic”.

În replică, Chiril Moțpan l-a acuzat pe socialistul Voicu de faptul că lansează „dezinformări”.

„Mai multe zile la rând, presa și opinia publică locală a fost cuprinsă de febra știrii cu privire la relația generalului de brigadă Igor Gorgan cu serviciile secrete rusești. În acest context, mi se pare cu totul deplasată afirmația fostului ministru socialist, Pavel Voicu, că l-ar fi promovat pe generalul renegat la sugestia mea. Ministrul lui Dodon minte cu bună-știință! Și asta din simplul motiv ca nu-l cunosc pe Igor Gorgan și declar cu fermitate că nu am avut nicio atribuție la promovarea acestuia pentru ocuparea funcției de Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Nici nu-mi dau silința să înțeleg motivul ascuns al declarației lui Voicu. Pentru că toată pleiada care-l înconjoară pe Dodon este bolnavă de minciună și morbul trădării. M-aș fi așteptat ca fostul ministru să facă dezmințirile de rigoare. Pentru asta ar trebui, însă, ca Pavel Voicu să cunoască ce e onoarea și demnitatea de ofițer. Dar… de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”, a scris Chiril Moțpan pe Facebook.

Amintim că The Insider a publicat săptămâna trecută discuții de pe contul de Telegram al lui Igor Gorgan care demonstrează că acesta îi furniza curatorului său din GRU, colonelul Alexei Makarov, informații despre situația politică internă din R. Moldova, despre exercițiile militare din R. Moldova, dar și despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care achiziționau echipamente și muniții militare pentru forțele lor armate.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // Cine erau protectorii de la nivel înalt ai lui Igor Gorgan, agentul rușilor din Armata Națională. Fost ministru al Apărării: „Gorgan este un trădător și colaborează cu rușii, toată lumea știa lucrul acesta”

Președinția a anunțat că lui Gorgan îi vor fi retrase distincțiile de stat și gradele militare, iar Procuratura Generală investighează dacă datele făcute publice sunt veridice.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 695 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md