15:02:29 26.04.2024
Stiri

Semințele de pepene verde sunt o importantă sursă de fibre, minerale și proteine

Știri 26.06.2015 10:31 Vizualizări2212 Autor: Ziarul National


Semințele de pepene verde sunt o importantă sursă de fibre, minerale și proteine

Semințele de pepene verde trec neobservate, dar potențialul lor este enorm. Sunt consumate, de obicei, semințele de floarea-soarelui și cele de dovleac, dar cine nu consumă semințe de pepene verde trebuie să știe că risipește o importantă sursă de fibre, minerale, proteine și grăsimi, relatează cotidianul spaniol El Pais, citat de agerpres.ro.

Ca și în cazul semințelor de floarea-soarelui ori de dovleac, principalul element component al cojilor semințelor de pepene verde este fibra, iar sămânța din interior se evidențiază prin abundența de substanțe nutritive, afirmă Cristina Lafuente Gómez, dietetician și nutriționist în cadrul clinicii Alimmenta. Potrivit acesteia, în cazul semințelor de pepene verde, cantitatea de magneziu (515 mg / 100 g) și de oligoelemente precum zincul (10,2 mg / 100 g) și manganul (1,6 mg / 100 g) este deosebit de relevantă. În plus, este de remarcat aportul de proteine (28,3 g / 100 g) și de grăsimi (47,4 g / 100 g), mai ales polinesaturate (28,1 g/100 g).

Consumul de semințe de pepene verde este o bună modalitate de a mări cantitatea de proteine vegetale din dieta noastră. Aceasta ajută la menținerea masei musculare, pe lângă faptul că aduce grăsimi sănătoase care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sânge, subliniază expertul.

Potrivit datelor Departamentului Agriculturii din SUA, semințele de pepene verde constituie o sursă importantă de minerale precum magneziul, dat fiind faptul că o cană (108 grame) conține 556 miligrame de magneziu. Acesta este foarte bun pentru sportivi, în sprijinul contracției musculare, iar zincul contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, mai spun experții.

Specialistul menționează însă și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea, ar trebui să se consume o mână de semințe pe săptămână. Pentru a se evita tulburările gastrice, nutriționistul mai recomandă ca semințele de pepene verde să fie consumate după ce sunt uscate în cuptor și mărunțite. Dacă sunt decojite, se pierde aportul de fibre, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă pentru o funcție intestinală corectă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md