13:41:15 21.06.2024
Stiri

Şeful Samsung, cu o avere de ȘASE MILIARDE de dolari, a fost închis într-o celulă de ȘASE METRI pătraţi, cu o saltea pe jos şi fără duș

Anticorupție 20.02.2017 16:40 Vizualizări12101 Autor: Ziarul National


Şeful Samsung, cu o avere de ȘASE MILIARDE de dolari, a fost închis într-o celulă de ȘASE METRI pătraţi, cu o saltea pe jos şi fără duș sursa: google.ro

Reuters a descris celula în care a fost închis moștenitorul Samsung, Jay Y. Lee, arestat vineri într-un caz de corupţie fără precedent.

O celulă de șase metri pătraţi, cu o saltea întinsă pe jos, fără duș şi cu o toaletă în colţ. Aşa arată celula în care a fost închis moștenitorul Samsung, Jay Y. Lee, cu o avere estimată la 6,2 miliarde de dolari.

Vicepreşedintele companiei şi totodată moştenitorul grupului a fost arestat, bănuit de dare de mită şi trafic de influenţă. Decizia a fost luată în cel mai mare scandal de corupţie care a zguduit Coreea de Sud şi a dus deja la destituirea şefei statului.

Puternicul om de afaceri, în vârstă de 48 de ani este acuzat de procurori că i-ar fi dat acesteia, prin interpuşi, mită în valoare de peste 35 de milioane de euro.

Vicepreşedintele Samsung, are o avere personală, estimată la şase miliarde de dolari iar Samsung este un imperiu responsabil, de 20 la sută din PIB-ul ţării. Domină, viaţa economică a ţării ,atât de mult, încât unii vorbesc în glumă, de Republica Samsung.

Ţinând cont de paşii procedurali şi de apeluri, ar putea dura până la 18 luni să aibă loc procesul şi să se dea verdictul. Decizia arestării a fost luată din cauza riscului că Lee ar putea distruge dovezi sau ar putea fugi, a explicat un purtător de cuvânt al instanţei.

Absenţa fizică a lui Lee va lăsa Samsung fără un lider care să coordoneze activităţile grupului, iar incertitudinile riscă să împiedice schimbările mari, inclusiv restructurarea promovată de investitorii activişti.

La mai puţin de o lună după ce un procuror special sud-coreean a cerut fără succes ca Lee să rămână în custodie, un tribunal din Seul a aprobat o a două solicitare de arestare a acestuia.

Conglomeratele din Coreea de Sud conduse de familii, cunoscute că chaebol, au o lungă istorie de încălcare a legii. Chiar şi aşa, Lee, acuzat de dare de mită, este primul şef al Samsung care este arestat.

Fabricile companiei vor continua să funcţioneze din plin, fără îndoială. Rolul lui Lee, care este vicepreşedinte al Samsung Electronics, în operaţiunile zilnice nu este oricum bine definit.

Cele trei divizii ale Samsung Electronics, cea mai importantă companie a grupului, de 260 de miliarde de dolari, sunt conduse de trei veterani ai companiei, care îşi împart rolul de director general.

O absenţa prelungită a lui Lee s-ar face simţită foarte rapid. O parte din atribuţiile acestuia ar putea fi preluate de Choi Gee-sung, un apropiat şi mentor al lui Lee.

Samsung Electronics trebuie să finalizeze planul de investiţii pentru 2017, iar reorganizarea anuală a conducerii companiei este blocată.

Sursa: stirileprotv.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md