03:46:10 21.07.2024
Stiri

Șeful diplomației de la Chișinău despre decizia Moscovei de a-i acorda cetățenia Rusiei condamnatului Șor: „Dacă ei consideră că un lider al unei grupări criminale organizate, aflat sub sancțiuni internaționale, le aduce plusvaloare, să fie sănătoși”

Actualitate 27.05.2024 11:51 Vizualizări1679 Autor: Ziarul National
Șeful diplomației de la Chișinău despre decizia Moscovei de a-i acorda cetățenia Rusiei condamnatului Șor: „Dacă ei consideră că un lider al unei grupări criminale organizate, aflat sub sancțiuni internaționale, le aduce plusvaloare, să fie sănătoși” Facebook
Ilan Șor, alături de deputata Marina Tauber și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, la parada de 9 mai de la Moscova


R. Moldova acordă cetățenia moldovenească unor persoane care aduc valoare statului, însă decizia Federației Ruse de a-i acorda pașaport rusesc „liderului grupării criminale Șor, îi privește”, a declarat astăzi vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

Întrebat în cadrul unui club de presă cum comentează decizia Moscovei de a-i acorda cetățenia Federației Ruse condamnatului Ilan Șor, Mihai Popșoi a arătat că rușii „au politica lor suverană de acordare a cetățeniilor”.

„Cât privește decizia Rusiei de a-i oferi cetățenie liderului grupării criminale Șor, îi privește. Ei au politica lor suverană de acordare a cetățeniilor, noi avem politica noastră suverană de acordare a cetățeniilor și vom continua să acordăm cetățenie tuturor celor care vom considera că aduc valoare R. Moldova. Dacă ei consideră că un lider al unei grupări criminale organizate, care are dosare penale, e condamnat la 15 ani de închisoare de Curtea de Apel din R. Moldova, se află sub sancțiuni internaționale, le aduce plusvaloare lor, să fie sănătoși”, a afirmat Mihai Popșoi.

CITIȚI și Moscova ignoră în continuare solicitarea Chișinăului privind extrădarea condamnatului Ilan Șor, iar Secretariatul General al INTERPOL „nu-și onorează obligațiile de a interveni”: „Cazul Șor nu este unul politic”

Menționăm că Ilan Șor a fugit din R. Moldova în iunie 2019 și a fost anunțat în căutare internațională, iar până la începutul acestui an s-a aflat în Israel, după care a plecat la Moscova. Acesta a anunțat, la mijlocul lunii mai curent, că a obținut pașaport rusesc.

Ilan Șor a fost condamnat definitiv, pe 13 aprilie 2023, la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani, fiind găsit vinovat de escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarul legat de frauda bancară din R. Moldova. Potrivit deciziei Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor urmează să restituie statului peste 5,2 miliarde de lei, bani proveniți din frauda bancară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md