13:11:41 13.07.2020
 
Stiri

Secretariatul Parlamentului a REFUZAT să înregistreze pachetul de legi „antioligarhice” semnat de Blocul „ACUM”

Politică 25.03.2019 12:40 Vizualizări1863 Autor: Ziarul National
Secretariatul Parlamentului a REFUZAT să înregistreze pachetul de legi „antioligarhice” semnat de Blocul „ACUM” moldova.org


Secretariatul Parlamentului a fost trecut în lista instituțiilor „capturate” de către Blocul „ACUM”, după ce angajații de acolo au refuzat să înregistreze așa-zisul pachet de legi „antioligarhice”, care conțin două proiecte de legi și cinci proiecte de Hotărâri ale Parlamentului.

„În lista instituțiilor capturate, poate fi limpede inclus deja și Secretariatul Parlamentului! Vineri, împreună cu Alexandru Slusari, am mers la Secretariatul Parlamentului să depunem o parte din pachetul antioligarhic - două proiecte de legi și cinci proiecte de Hotărâri ale Parlamentului, fiecare proiect având semnătura a 26 de parlamentari ai Blocului „ACUM”. Culmea tupeului - șefa Direcției generale documentare parlamentară, Bubuioc Evelina, a refuzat să înregistreze proiectele ca inițiative legislative”, a declarat juristul și deputatul Blocului „ACUM”, Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui Litvinenco, angajata Secretariatului Parlamentului și-a motivat refuzul prin faptul că nu au fost alese organele de conducere ale Legislativului.

„Argumentul refuzului de a înregistra pachetul este uluitor - nu există conducerea Parlamentului, respectiv, nu are cine pune „viza” pe proiecte. De parcă ar exista vreo prevedere legală care ar condiționa înregistrarea inițiativelor legislative de alegerea sau nealegerea președintelui Parlamentului… Dar ca să vă convingeți cât de ipocriți sunt cei din Secretariatul Parlamentului, voi veni cu două exemple:

După alegerile din 30.11.2014, președintele Parlamentului a fost ales la 23 ianuarie 2015. În perioada dintre ziua alegerilor (30.11.2014) și desemnarea președintelui Parlamentului (23.01.2015), aceeași Direcție generală documentare parlamentară a înregistrat… 18 proiecte de acte legislative. La fel s-a procedat și în 2010 – spicherul a fost ales pe 30.12.2010, pe când Direcția generală documentare parlamentară a înregistrat mai multe proiecte de acte legislative chiar și pe 28.12.2010. Această informație este disponibilă pe site-ul Parlamentului”, spune acesta.

Deputatul se întreabă dacă Secretariatul Parlamentului nu a comis o infracțiune, după ce a refuzat să înregistreze inițiativele „ACUM”.

„Prin lipsirea deputaților de dreptul la inițiativă legislativă, contrar prevederilor Constituției și legii, oare nu s-a comis nicio infracțiune de abuz în serviciu prevăzută de Codul penal?”, a conchis Sergiu Litvinenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Juju 25.03.2019 13:40

Bre da poate le ajunge acestora cu proiectele lor de copeici? Poate vin cu alte proiecte pentru cetățeni dar nu unele populiste și ieftine?

Spencer 25.03.2019 16:23

Ăștia din ACUM măcar singuri își dau seama cât îs de penibili, cât îs de jalnici? Care pachet de legi facă nici un organ de conducere a Parlamentului încă n-a fost ales?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md