18:47:19 21.07.2024
Stiri

Seamănă cu Grecia, însă e în România. Locul natural cu apă turcoaz care concurează cu cele mai frumoase insule grecești

Actualitate 08.07.2024 07:30 Vizualizări1803 Autor: ZiarulNational
Seamănă cu Grecia, însă e în România. Locul natural cu apă turcoaz care concurează cu cele mai frumoase insule grecești


Turiștii care merg la mare, dar vor să fugă de aglomerația din stațiuni, au un loc superb pe litoralul românesc unde să se refugieze. Este o oază de liniște, departe de civilizație și cu apa turcoaz la fel ca în Grecia. Descoperă unde se află acest loc.

Dincolo de agitația din cele mai populare stațiuni de pe litoral, turiștii care vor să se simtă mai aproape de natură și să se bucure de liniște, pot alege o plajă sălbatică superbă, de pe litoralul Mării Negre, cu nisip fin și cu apă turcoaz, care concurează cu cele mai frumoase insule din Grecia.

Este vorba despre plaja Tuzla, situată la mai puțin de cinci km de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia. Aceasta a devenit o locație din ce in ce mai vizitată de turiști din întreaga țară, dar și din străinătate. Plaja este mai putin populată, iar anul acesta au apărut șezlonguri și umbrele pentru cei care nu vor să stea pe nisip. Aici nu ai voie să campezi cu cortul pe plajă și nici să parchezi mașinile sau rulotele aproape de nisip.

Tuzla este o comună mică, cu aproximativ 7.000 de locuitori, iar denumirea acesteia are rădăcini turcești. Cuvântul „tuz“, înseamnă „sare“. Pe plaja Tuzla se află cazematele din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acestea sunt un adevărat magnet pentru turiști și sunt vizitate constant în sezonul estival.

Plaja a devenit cunoscută publicului în urmă cu câțiva ani. Drumul până la această locație este mai complicat, pentru că nu este asfaltat, dar cei care ajuns în acest colț de rai nu au avut niciun regret.

Odată cu numărul din ce în ce mai mare de turiști care vin aici, a fost înființat un punct de salvamar și de prim ajutor, au fost amplasate toalete ecologice și au apărut câteva terase. Anual, 3.000 de turisti viziteaza acest loc.

Anul trecut, apa avea la Tuzla o culoare verde-albăstruie, la fel ca-n Maldive, conform infoghidromania.ro.

Prețurile la Tuzla sunt destul de mici. O noapte de cazare la pensiunile din zonă costă la 150 de lei (580 lei moldovenești) până la 300 lei (1 163 lei).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md