07:18:12 25.09.2021
Stiri

Scurgere RADIOACTIVĂ la Uzina Metalurgică din Râbnița? Informație ASCUNSĂ. Cum comentează Guvernul de la Chișinău

Social 12.03.2019 08:55 Vizualizări11883 Autor: Ziarul National
Scurgere RADIOACTIVĂ la Uzina Metalurgică din Râbnița? Informație ASCUNSĂ. Cum comentează Guvernul de la Chișinău Realitatea


UPDATE // „Nu există motive de îngrijorare. Cu certitudine. Este un incident local, care poate fi stopat. În afara gardului uzinei nu există niciun pericol”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Ion Apostol, directorul Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice (ANRANR) de la Chișinău.

Mai multe detalii aflați AICI.

UPDATE // Meteorologii din R. Moldova susțin că nivelul radiației a fost, în perioada 7 - 10 martie curent, în limitele normei admisibile și nu există motive de îngrijorare pentru populație după incidentul înregistrat la începutul lunii martie curent la Uzina Metalurgică de la Râbnița.

CITIȚI și Incidentul de la Uzina Metalurgică din Râbnița: Meteorologii din R. Moldova NU indică valori înalte de RADIAȚIELa Uzina Metalurgică de la Râbnița ar fi avut loc, pe 5 martie curent, o scurgere radioactivă, iar nivelul radiației în zonă, care se află la circa 140 de kilometri depărtare de la Chișinău, ar depăși de 300 de ori norma admisă.

Informația, ascunsă inițial, a apărut din surse anonime pe rețelele de socializare, dar incidentul este confirmat și de Biroul pentru Politicie de Reintegrare al Guvernului de la Chișinău.

„Biroul Politici de Reintegrare vine cu o precizare cu referință la incidentul produs la Uzina Metalurgică din or. Râbnița, unde ca urmare s-a oprit cuptorul. Confirmăm că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii martie curent, iar serviciile de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au fost solicitate, deși la nivelul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce țin de situațiile excepționale. În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la fața locului se desfășoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situației”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de la Chișinău.

Într-un mesaj anonim publicat pe Facebook se arată că, în ziua incidentului, la fața locului s-au deplasat 40 de oameni în costume speciale și cu măști pe față. Angajaților Uzinei li s-a cerut să tacă, iar unii au fost plătiți cu 200 de dolari pentru a curăța zona periculoasă.

„Oamenii se tem să nu-și piardă locul de muncă și de aceea tac”, se arată în postare.Unii internauți au comparat incidentul de la uzina din Râbnița cu avaria de la Cernobîl de acum mai bine de 30 de ani, care tot fusese inițial secretizată.

Menționăm că meteorologii din R. Moldova nu au anunțat deocamdată vreun pericol vizavi de radiațiile înregistrate la Râbnița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md