17:02:26 25.07.2024
Stiri

VIDEO // Scenă caraghioasă cu Putin şi Kim Jong Un pe trapa limuzinei Mercedes. Cu ce CADOURI s-a dus liderul rus în Coreea de Nord

Actualitate 19.06.2024 13:14 Vizualizări1236 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Scenă caraghioasă cu Putin şi Kim Jong Un pe trapa limuzinei Mercedes. Cu ce CADOURI s-a dus liderul rus în Coreea de Nord


Vladimir Putin a avut parte de o primire fastuoasă la Phenian, în prima sa vizită după 24 de ani. În cadrul întâlnirii excepţionale a fost semnat un acord de parteneriat strategic între Moscova şi Phenian, precizează presa din Rusia. Textul documentului nu a fost încă publicat.

Vladimir Putin a fost primit în Coreea de Nord ca un adevărat împărat. Liderul rus a aterizat la Phenian la ora 4 dimineaţa, unde a fost întâmpiat, pe covorul roşu, chiar de Kim Jong Un. Cei doi lideri s-au îmbrăţişat, au schimbat câteva cuvinte, apoi s-au îndreptat spre limuzină, unde a urmat un moment comic.

Cei doi șefi de stat nu s-au putut înțelege, preț de câteva secunde, care să intre primul în maşină. Miercuri, coloana oficială a preşedintelui rus, condusă de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat spre piaţa Kim II Sung.

Un video publicat de Kremlin de la primirea festivă a oaspetelui rus în principala piaţă din Phenian, decorată cu portrete uriaşe ale celor doi lideri, arată mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv numeroşi copii, salutându-i pe Putin şi Kim cu flori şi baloane în mâini, în sunetele unei orchestre militare. În timpul întâlnirii tete-a-tete, Putin i-a oferit lui Kim Jong Un un nou Aurus, un pumnal militar și un set de ceai.

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord intră într-o „nouă eră de prosperitate'', a asigurat liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul bilateral de la Phenian cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează AFP. Acesta din urmă a afirmat la rândul său că "apreciază sprijinul" nord-coreean faţă de politica rusă.

„Relaţiile dintre ţările noastre intră într-o nouă eră de mare prosperitate care este imposibil de comparat chiar şi cu cea din perioada relaţiilor sovieto-coreene din secolul trecut", a spus Kim, potrivit traducerii în rusă a remarcilor sale relatate de agenţiile de presă ruse. "Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene apreciază misiunea importantă şi rolul unei Rusii puternice în menţinerea stabilităţii şi echilibrului în lume", a adăugat Kim, declarându-şi "sprijinul deplin" faţă de operaţiunea militară lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022. Coreea de Nord "îşi va întări comunicarea strategică cu Rusia în faţa situaţiei care se complică" în lume, a mai spus liderul nord-coreean.

„Acordăm o înaltă apreciere sprijinului dvs sistematic şi permanent pentru politica rusă, inclusiv în ce priveşte dosarul ucrainean", a afirmat la rândul său Vladimir Putin la începutul întâlnirii cu Kim Jong Un, după o ceremonie solemnă desfăşurată în principala piaţă din Phenian. Putin a anunţat totodată că este "pregătit" un "nou document fundamental" privind relaţiile bilaterale "pe termen lung".

Potrivit Kremlinului, este vorba de un "acord de parteneriat strategic global", care, dacă va fi semnat, va fi condiţionat de "evoluţia profundă a situaţiei geopolitice din lume". Vladimir Putin a mai amintit la întâlnirea de miercuri că "Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de decenii de o prietenie solidă şi de o strânsă vecinătate" şi şi-a exprimat speranţa că "următoarea întâlnire" cu Kim Jong Un "va avea loc în Rusia, la Moscova". Cei doi s-au mai întâlnit în Extremul Orientul rus în aprilie 2019 şi septembrie 2023.

SUA şi aliaţii lor sunt îngrijoraţi că Rusia ar putea să furnizeze ajutor Coreei de Nord pentru programele sale nuclear şi de rachete, interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, şi au acuzat Phenianul că livrează rachete balistice şi scuturi de artilerie pe care Rusia le-a folosit deja în războiul din Ucraina.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md