19:33:26 20.09.2020
 
Stiri

România face o EXCEPȚIE și trimite medicamente în R. Moldova. „Sunt sigur că Bătrîncea, Dodon și restul PSRM-iștilor nu o să RUPĂ CUTIILE de medicamente, așa cum „respectabilul” deputat a rupt harta României în Parlament”

Social 15.03.2020 14:03 Vizualizări10621 Autor: Ziarul National
România face o EXCEPȚIE și trimite medicamente în R. Moldova. „Sunt sigur că Bătrîncea, Dodon și restul PSRM-iștilor nu o să RUPĂ CUTIILE de medicamente, așa cum „respectabilul” deputat a rupt harta României în Parlament”


România, care a suspendat temporar exporturile de medicamente după instituirea Codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus, a făcut o excepție în cazul R. Moldova. Autoritățile de la București au autorizat solicitarea R. Moldova privind livrarea unor medicamente, pentru asigurarea cu necesarului în spitale.

„România o să exporte medicamente în R. Moldova. A fost făcută o excepție. Politicienii de la Chișinău pot vedea, încă o dată, cine este la greu alături de Moldova. Mi-aș dori ca să nu își rădă în sinea lor, cum fac deseori când România îi ajută, și să creadă că au păcălit pe cineva.

Citește și: Autoritățile de la Chișinău cer medicamente din România, în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19. Bucureștiul: „România a fost și este mereu alături de cetățenii R. Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie”

Sunt sigur că Bătrîncea, Dodon și restul PSRM-iștilor nu o să rupă cutiile de medicamente, așa cum „respectabilul” deputat a rupt harta României în Parlament. Pentru prietenii mei de peste Prut: stați acasă, distanțați-vă social și limitați ieșire atât cât se poate. Să fim sănătoși”, a comentat pe Facebook fostul consilier prezidențial, Cristian Hrițuc.

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a mulțumit astăzi României, după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, pentru acest gest.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ministerul Sănătății de la București anunță că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către R. Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din R. Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

ion 15.03.2020 15:20

Multumim mult.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md