02:29:37 05.07.2020
 
Stiri

Autoritățile de la Chișinău cer medicamente din România, în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19. Bucureștiul: „România a fost și este mereu alături de cetățenii R. Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie”

Social 15.03.2020 10:02 Vizualizări2515 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău cer medicamente din România, în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19. Bucureștiul: „România a fost și este mereu alături de cetățenii R. Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie”
Poză simbol


Numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere, iar autoritățile de la Chișinău au solicitat ajutorul României pentru a-și suplini stocurile de medicamente.

„Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății informează că autoritățile române vor da curs solicitării adresate pe canale diplomatice de către Republica Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Această masură este posibilă, deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la București.

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, susține că, prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a afirmat Ambasadorul Ioniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


ion 15.03.2020 12:19

De ce nu de la Rusia sau de la Comisia economica euroasiatica, unde reprezentarea fiicei lui Greceanii ne va costa bugetul 10 mii euro lunar? Batrincea a lipit harta rupta a Romaniei?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md