Rețeta Tamarei Șchiopu // Supă cu ghimbir și tofu
Această rețetă este inspirată din gastronomia orientală, unde ghimbirul, vlăstarii verzi și sosul de soia mereu au fost ingrediente de bază în bucatele tradiționale. Din fericire, toate sunt accesibile în supermarketurile noastre. Căutați și tăieței din făină de orez sau de hrișcă, dacă doriți.
Pentru un efect maxim asupra răcelii, pregătiți supa rapid, fără fierbere îndelungată.
Ingrediente
Metoda de preparare
Într-o cratiță adâncă căliți ceapa verde, usturoiul și ghimbirul timp de jumătate de minut. Stropiți cu sos de soia, după care adăugați bulionul și lăsați să dea în clocot. Adăugați varza (Kale), vlăstarele, tăiețeii și ciupercile și fierbeți supa la foc mic timp de trei-patru minute. Adăugați cubulețele de tofu și pătrunjelul.
Imediat cum dă în clocot, luați supa de pe foc. Adăugați piper negru, sos de soia și suc de lămâie, după gust și serviți supa imediat.
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”