15:53:48 27.07.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă

Social 23.05.2015 16:46 Vizualizări1278
Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă

Rubarba poate fi înlocuită cu orice alte fructe proaspete sau congelate, cum ar fi merele acre, prunele, coacăza, căpșunele.

Pentru baza de fructe

  • 900 g steble de rubarbă (sau alte fructe) tăiate rondele de 1 cm grosime (curățate și fără semințe)
  • 55-85 g de zahăr (cantitatea exactă depinde de fructele folosite și de preferințele fiecăruia)
  • Pentru crusta fărâmicioasă

  • 100 g de făină
  • 50 g de fulgi de ovăz
  • 100 g de unt
  • 75 g de zahăr
  • Mod de preparare

      1.Cuptorul se încălzește până la 200 grade C.

      2.Se unge cu un pic de unt fundul unui vas de copt, se aranjează fructele într-un strat uniform și se presară cu zahăr.

      3.La pregătirea aluatului pentru crustă se folosește un robot de bucătărie sau o furculiță mare, cu ajutorul cărora se amestecă untul, zahărul, făina și fulgii de ovăz până se obține o consistență de fărâmituri de pâine.

      4.Masa obținută se toarnă peste fructele din tavă.

      5.Se coace desertul timp de 35 de minute, până se rumenește la suprafață. Sucurile din fructe vor clocoti ușor, răzbătând prin crusta rumenită.

      Se servește fierbinte, în farfurioare adânci, cu smântână, cu iaurt sau cu înghețată. Desertul fierbinte combinat cu înghețata rece creează o senzație unică!

    Sfat util

    În amestecul de fructe se poate adăuga coaja rasă mărunt a unei lămâi sau portocale.

    Autor:
    Top stiri
    27.07.2025 08:03 451 Horoscopul zilei 27.07.2025

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte