Rețeta Tamarei Șchiopu // Desert fierbinte din rubarbă


Rubarba poate fi înlocuită cu orice alte fructe proaspete sau congelate, cum ar fi merele acre, prunele, coacăza, căpșunele.
Pentru baza de fructe
Pentru crusta fărâmicioasă
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 200 grade C.
2.Se unge cu un pic de unt fundul unui vas de copt, se aranjează fructele într-un strat uniform și se presară cu zahăr.
3.La pregătirea aluatului pentru crustă se folosește un robot de bucătărie sau o furculiță mare, cu ajutorul cărora se amestecă untul, zahărul, făina și fulgii de ovăz până se obține o consistență de fărâmituri de pâine.
4.Masa obținută se toarnă peste fructele din tavă.
5.Se coace desertul timp de 35 de minute, până se rumenește la suprafață. Sucurile din fructe vor clocoti ușor, răzbătând prin crusta rumenită.
Se servește fierbinte, în farfurioare adânci, cu smântână, cu iaurt sau cu înghețată. Desertul fierbinte combinat cu înghețata rece creează o senzație unică!
Sfat util
În amestecul de fructe se poate adăuga coaja rasă mărunt a unei lămâi sau portocale.












































































