Reţeta Tamarei Șchiopu // Desert din căpșune cu frișcă


În asemenea rețete simple, rezultatul final e proporțional calității ingredientelor. Folosiți căpșune dulci și perfecte. Iar în loc de smântână folosiți frișcă de 35% („smântână dulce”), ca să evitați mirosul acid de smântână fermentată.
Ingrediente:
1 kg de căpșune coapte și proaspete
100 gr suc de portocale
400 gr biscuiți simpli
600 gr frișcă de 35%
3 linguri de zahăr
1 lingură extract de vanilie
Metoda de preparare:
-Puneți aparte 8-10 căpșune, iar peria de bătut din robot, precum și containerul se pun în congelator pe 10-15 minute
-puneți deoparte 7-10 căpșune pentru ornare la sfârșit.
-Puneți restul căpșunelor în robot, împreună cu sucul de portocale și fărâmițați-le puțin, lăsând bucăți de căpșună. Transferați totul într-un vas adânc.
-Puneți frișca, zahărul și esența de vanilie în robot, zbateți-le până când se formează creste ușoare, dar stabile.
-Pe fundul unui vas de copt, de dorit din sticlă, se pun biscuiții fărâmițați, apoi un strat de căpșună și unul de cremă cu frișcă.
-Repetați aceste straturi.
-Acoperiți desertul cu peliculă și puneți-l în frigider peste noapte.
-Înainte de a fi servit rece, desertul se ornează cu felii de căpșune.













































































