18:22:08 15.08.2025
Stiri

Reţeta Tamarei Șchiopu // Desert din căpșune cu frișcă

Social 14.06.2014 16:30 Vizualizări1129
Reţeta Tamarei Șchiopu // Desert din căpșune cu frișcă

În asemenea rețete simple, rezultatul final e proporțional calității ingredientelor. Folosiți căpșune dulci și perfecte. Iar în loc de smântână folosiți frișcă de 35% („smântână dulce”), ca să evitați mirosul acid de smântână fermentată.

Ingrediente:

1 kg de căpșune coapte și proaspete

100 gr suc de portocale

400 gr biscuiți simpli

600 gr frișcă de 35%

3 linguri de zahăr

1 lingură extract de vanilie

Metoda de preparare:

    -Puneți aparte 8-10 căpșune, iar peria de bătut din robot, precum și containerul se pun în congelator pe 10-15 minute

    -puneți deoparte 7-10 căpșune pentru ornare la sfârșit.

    -Puneți restul căpșunelor în robot, împreună cu sucul de portocale și fărâmițați-le puțin, lăsând bucăți de căpșună. Transferați totul într-un vas adânc.

    -Puneți frișca, zahărul și esența de vanilie în robot, zbateți-le până când se formează creste ușoare, dar stabile.

    -Pe fundul unui vas de copt, de dorit din sticlă, se pun biscuiții fărâmițați, apoi un strat de căpșună și unul de cremă cu frișcă.

    -Repetați aceste straturi.

    -Acoperiți desertul cu peliculă și puneți-l în frigider peste noapte.

    -Înainte de a fi servit rece, desertul se ornează cu felii de căpșune.

Autor:
Top stiri

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte