Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort de Halloween


Bucatele tradiţionale de Halloween includ diferite specialităţi cu dovleac, în majoritate dulci: prăjitură de dovleac („Pumpkin pie”), cozonaci cu bostan („Pumpkin bread”), dovleac caramelizat, nelipsite fiind şi seminţele prăjite de dovleac.
Eu vă propun o rețetă mai modernă, mai ales dacă aveți musafiri.
Ingrediente
Pentru blat
Pentru cremă
Pentru ornare
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 180 de grade C. Se ung și se tapetează cu pergament de bucătărie două tăvi de tort de 20 cm.
2.Se amestecă bine zahărul tos, untul, ouăle, făina, praful de copt, sucul de portocală și jumătate din coaja rasă.
3.Aluatul se împarte în jumătate, în cele două tăvi de copt pregătite. Se coc blaturile timp de 25 minute, apoi se răcesc complet.
4.Între timp, se pregătește crema prin a amesteca bine brânza, untul, zahărul pudră, restul cojii de portocală și colorantul alimentar, dacă îl folosiți. Se pune la frigider să se răcească bine.
5.Cu un cuțit lat se întinde jumătate de cremă peste unul din blaturile coapte, apoi se acoperă cu al doilea blat, după care se folosește restul cremei ca să se învelească bine tortul, prin părți și deasupra.
6.Ciocolata se fărâmițează și se pune într-un bol, se încălzește atent frișca și se toarnă peste bucățile de ciocolată, mestecându-se până când se formează un sos uniform. Cât mai rapid, ca să nu se răcească complet, sosul se toarnă în mijlocul tortului și se lasă să se prelingă peste margini.
7.Tortul se va păstra la frigider înainte de a fi servit.













































































