23:26:20 09.08.2025
Stiri

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort de Halloween

Social 01.11.2014 16:30 Vizualizări1460
Rețeta Tamarei Șchiopu // Tort de Halloween

Bucatele tradiţionale de Halloween includ diferite specialităţi cu dovleac, în majoritate dulci: prăjitură de dovleac („Pumpkin pie”), cozonaci cu bostan („Pumpkin bread”), dovleac caramelizat, nelipsite fiind şi seminţele prăjite de dovleac.

Eu vă propun o rețetă mai modernă, mai ales dacă aveți musafiri.

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 de grame de zahăr tos
  • 200 grame de unt
  • patru ouă
  • 200 de grame de făină
  • o linguriță de praf de copt
  • coaja rasă mărunt și sucul stors dintr-o portocală
  • Pentru cremă

  • 300 de grame de cremă de brânză de vaci
  • 150 de grame de unt
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • câteva picături de colorant alimentar portocaliu (opțional)
  • Pentru ornare

  • 100 de grame de ciocolată neagră
  • 170 ml de frișcă proaspătă de 30% (smântână dulce)
  • Metoda de preparare

      1.Cuptorul se încălzește până la 180 de grade C. Se ung și se tapetează cu pergament de bucătărie două tăvi de tort de 20 cm.

      2.Se amestecă bine zahărul tos, untul, ouăle, făina, praful de copt, sucul de portocală și jumătate din coaja rasă.

      3.Aluatul se împarte în jumătate, în cele două tăvi de copt pregătite. Se coc blaturile timp de 25 minute, apoi se răcesc complet.

      4.Între timp, se pregătește crema prin a amesteca bine brânza, untul, zahărul pudră, restul cojii de portocală și colorantul alimentar, dacă îl folosiți. Se pune la frigider să se răcească bine.

      5.Cu un cuțit lat se întinde jumătate de cremă peste unul din blaturile coapte, apoi se acoperă cu al doilea blat, după care se folosește restul cremei ca să se învelească bine tortul, prin părți și deasupra.

      6.Ciocolata se fărâmițează și se pune într-un bol, se încălzește atent frișca și se toarnă peste bucățile de ciocolată, mestecându-se până când se formează un sos uniform. Cât mai rapid, ca să nu se răcească complet, sosul se toarnă în mijlocul tortului și se lasă să se prelingă peste margini.

      7.Tortul se va păstra la frigider înainte de a fi servit.

    Autor:
    Top stiri
    09.08.2025 08:12 700 Horoscopul zilei 09.08.2025

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte