Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată de linte


Lintea este un exemplu excelent de produse vegetale bogate în fier. Împreună cu legume proaspete, care conțin vitamina C, lintea oferă un adaos de fier ușor de asimilat cu ajutorul vitaminei C.
Ingrediente pentru patru persoane
Mod de preparare
1.Se încălzeşte cuptorul până la 200 grade C.
2.Cubuleţele de dovleac se pun într-o tavă de copt, se presară cu rozmarin şi se coc timp de 30-35 de minute, întorcându-le o dată.
3.Lintea se fierbe într-o cratiţă cu apă timp de 15-18 minute, apoi se strecoară.
4.Între timp, ceapa se prăjeşte într-o tigaie până se înmoaie bine, 5-6 minute, se adaugă muştarul şi smântâna (sau frişca). Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se lasă sosul să dea câteva clocote.
5.Se amestecă dovleacul copt cu sosul din tigaie, cu lintea fiartă, seminţele de floarea-soarelui şi pătrunjelul.
6.Se încălzeşte totul uşor şi se serveşte cu pâine proaspătă.















































































