Rețeta Tamarei Șchiopu // Brioșe fără zahăr


Ingrediente
• 200 g de făină integrală cu irmic
• 1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu
• 50 g fulgi de ovăz
• două banane făcute pireu
• un ou
• 100 ml de lapte
• o linguriță de extract de vanilie
• două linguri de miere
• 150 g de zmeură proaspătă sau congelată
Metoda de preparare
1.Cuptorul se încălzește până la 180 de grade C. O tavă pentru 12 brioșe sau două pentru șase se ung ușor cu ulei.
2.Făina, soda, fulgii de ovăz se amestecă într-un bol.
3.Pireul de banană se amestecă cu ouăle bătute, după care se adaugă laptele, vanilia și mierea. Totul se amestecă bine, apoi se toarnă în mixul de făină, amestecând în continuare.
4.Se adaugă zmeura și se amestecă atent, după care se pune câte o lingură cu vârf în fiecare formă de brioșe.
5.Brioșele se coc timp de 20 de minute, apoi se răcesc înainte de a fi servite.













































































