Rețeta Tamarei Șchiopu // Burgeri de post (vegan)


Jamie Oliver e un mare ambasador al consumului cu măsură, iar pentru cei mai pofticioși are rețete formidabile de bucate de post care vin să înlocuiască cu succes carnea și peștele.
Ingrediente
Metoda de preparare
Bobul năut se pune într-un robot de bucătărie împreună cu porumbul, condimentele pregătite, făina și un pic de sare.
Se amestecă bine, dar nu complet, ca să fie o textură grunjoasă.
Amestecul se pune pe un fundișor de lemn presărat cu făină. Se împarte în 4 părți egale și se formează 4 turte cu grosimea de 1,5 cm. Se pun pentru 30 minute la frigider, să se întărească un pic.
Într-o tavă se înfierbântă uleiul și se pun burgerii la foc mediu, pentru 5 minute pe fiecare parte.
Burgerii se servesc fierbinți, cu frunze de salată, roșii feliate, chifle și ketchup, după dorință.













































































