Rețeta Tamarei Șchiopu // Budincă de paste cu mazăre verde


Nu aruncați niciodată pastele făinoase care v-au ieșit în surplus. Ele se pregătesc perfect la cuptor, a doua zi, sub o crustă de cașcaval și amestecare cu verdețuri și legume.
Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
1.Punem mazărea într-o cratiță cu apă, aducem până la fierbere și pregătim la foc încet până când boabele devin moi (5-6 minute).
2.Într-o tigaie încălzim uleiul, adăugăm usturoiul și îl pregătim la foc mic, ca să nu se ardă.
3.Scurgem mazărea, păstrând apa în care a fiert.
4.Punem jumătate de mazăre într-un robot de bucătărie, cu usturoiul pregătit în ulei, adăugăm sare și piper, apă din mazăre și mixăm până când obținem un pireu uniform, adăugând puțină apă din mazăre, dacă e necesar.
5.Pireul îl amestecăm cu restul mazării fierte, cu pătrunjelul pregătit și amestecăm totul cu macaroanele rămase de la masa precedentă.
6.Condimentăm după gust, presărăm cu cașcaval ras și punem la cuptor pentru 10-15 minute, să se formeze o crustă aurie.
7.Servim budinca fierbinte, cu salate preferate.












































































