13:54:19 03.07.2025
Stiri

REȚETĂ // Murtabak: clătită indiana umplută

Reportaj 28.02.2017 16:00 Vizualizări2425
REȚETĂ // Murtabak: clătită indiana umplută Sursa: qbebe.ro

Murtabak este un preparat specific ţărilor orientale, mai ales Indiei şi Indoneziei.

Murtabak înseamnă, de fapt, „împăturit”, ceea ce şi este: o clătită umplută cu carne şi împăturită bine. Este uşor de preparat, poate fi mâncată cu mâna, şi are o savoare deosebită.

Ingrediente pentru murtabak:

Pentru aluat:
500 g de făină
1 lingură de unt moale
300 ml de apă
1 linguriţă de sare

Pentru umplutură:
300 g de carne tocată (pui, curcan, vită)
3 cepe
2 căţei de usturoi
½ de rădăcina de ghimbir
½ de linguriţă de piper
4 ouă
sare - după gust
4 linguri de ulei de unt

Cum prepari murtabak:

Pentru a prepara aluatul, amestecă untul cu făina şi apa într-un vas mare, adaugă sarea şi continuă să amesteci până ce se formează o bilă de aluat.

Separă bila în patru biluţe mai mici, acoperă-le şi lasă-le să se odihnească pentru două ore. Între timp pregăteşte umplutura.

Toacă mărunt ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte carnea de pui, ceapa şi condimentele, amestecând uşor.

Când este gata, îndepărtează de pe foc tigaia şi lasă să se răcească. Din cele patru mingi de aluat, întinde patru aluaturi mari şi rotunde.

Pune în mijlocul fiecăreia o parte din amestecul de carne. Adaugă două linguri de ouă bătute. Apoi împătureşte amestecul, luând câte o parte din fiecare colţ al aluatului şi acoperind mijlocul. Apoi, într-o tigaie unsă cu puţin unt pune „clătita” umplută la prăjit, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Poftă bună!

Sursa: qbebe.ro

Autor:
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte