REȚETĂ // Mâncare ușoară, după sărbători


Cum sărbătorile de iarnă și petrecerile specifice sunt în toi, îți propunem o rețetă ușoară pe care o poți prepara ca să ajuți digestia.
Salată de ton cu sos vinegretă
O salată care va fi pe gustul musafirilor.
Ingrediente:
•1 conservă ton
•1 conservă porumb
•4-5 ouă prepeliță
•1 ceapă medie
•1/2 legătură pătrunjel
Sosul de vinegretă:
•o lingură de muștar
•3 linguri ulei măsline
•2 linguri oțet balsamic
•sare
•piper
Mod de preparare:
Într-un bol punem tonul, porumbul, ouăle fierte și tăiate felii și ceapa tăiată solzișori.
Pregătim sosul de vinegretă astfel: într-un bol amestecăm cu telul muștarul și uleiul, adăugăm sare și piper după gust și amestecăm bine până se omogenizează. La final punem oțetul, iar dacă sosul ți se pare gros, mai poți adăuga puțină apă sau vin.
Acest sos se toarnă peste ingredientele din bol și se amestecă încet. Deasupra presărăm pătrunjel tocat.
Se poate servi imediat.
Poftă bună!
Sursa: garbo.ro













































































