04:19:53 17.06.2025
Stiri

REȚETĂ // Mâncare de conopidă de post

Știri 30.03.2018 08:03 Vizualizări2727
REȚETĂ // Mâncare de conopidă de post Sursa: petitchef.ro

Ingrediente:

- 2 conopide mari (aprox. 2500-2800 g.)

- 2 cepe potrivite

- 1 lingură și jumătate de bulion

- 2 linguri de făină

Preparare:

ETAPA 1

Se curăță conopidele de cotor și se rup buchețele. Se pune apă cu sare la fiert. Până ce începe apa să fiarbă conopida se ține în apă.

ETAPA 2

Se toacă mărunt ceapa. Când începe apa să clocotească se opăresc buchețelele de conopidă cam 1-2 minute. Se scot cu spumiera.

ETAPA 3

Se pune ceapa la călit în oală. Se adaugă bulionul peste ceapă și se amestecă bine. Apoi se adaugă cele două linguri de făină și se amestecă bine că să nu facă cocoloașe.

ETAPA 4

Se adaugă șase polonice de apă din apa în care am opărit conopida. Se lasă apa să fiarbă cu ceapa. Se pune și conopida și se mai adaugă 1-2 polonice de apă.

ETAPA 5

Se pune capacul la oală și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie bine conopidă, cam în 30-40 minute.

Sursa: petitchef.ro

Autor:
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte