19:59:14 21.11.2025
Stiri

REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român)

Știri 15.03.2018 08:03 Vizualizări1824
REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român) Sursa: gustarte.ro

Mai de post decât acest sos din grădinile Călăraşilor nu se poate, decât celebra, unica, magica însoţire - mămăligă cu ceapă - adevărata, tradiţionala noastră mâncare răs şi stră-naţională.

Ingrediente:

  • 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte
  • 1 pahar untdelemn
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, câtă îi trebuie

  • Mod de preparare:

    Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.

    Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, verdeaţă şi sare.

    Se mănâncă cu ce o fi, mămăligă, pâine, ca aperitiv. Eu aş încerca însă luteniţa şi ca pe un sos la carne friptă sau fiartă, sau la o coptură mai seacă, după ce o trece postul şi-o veni vremea de dulce.

    Sursa: gustarte.ro

    Autor: Ziarul National
    Top stiri
    21.11.2025 07:54 455 Horoscopul zilei 21.11.2025

    Parteneri
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Horoscop
    Vezi horoscopul tău pentru astăzi
    Capricorn
    Vărsător
    Pești
    Berbec
    Taur
    Gemeni
    Rac
    Leu
    Fecioară
    Balanță
    Scorpion
    Săgetător
    Curs valutar
    1 MDL   1 EUR 19.75 1 USD 17.15 1 RON 3.88 1 RUB 0.21 1 UAH 0.41
    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte