10:04:19 18.09.2025
Stiri

REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român)

Știri 15.03.2018 08:03 Vizualizări1785
REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român) Sursa: gustarte.ro

Mai de post decât acest sos din grădinile Călăraşilor nu se poate, decât celebra, unica, magica însoţire - mămăligă cu ceapă - adevărata, tradiţionala noastră mâncare răs şi stră-naţională.

Ingrediente:

  • 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte
  • 1 pahar untdelemn
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, câtă îi trebuie

  • Mod de preparare:

    Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.

    Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, verdeaţă şi sare.

    Se mănâncă cu ce o fi, mămăligă, pâine, ca aperitiv. Eu aş încerca însă luteniţa şi ca pe un sos la carne friptă sau fiartă, sau la o coptură mai seacă, după ce o trece postul şi-o veni vremea de dulce.

    Sursa: gustarte.ro

    Autor:
    Top stiri
    18.09.2025 08:20 106 Horoscopul zilei 18.09.2025

    Sondaj
    Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte