REȚETĂ // Cum să faci o tartă delicioasă pentru Revelion


Dacă ai poftă de ceva diferit pentru acest Revelion îți recomandăm să încerci această tartă fără coacere care se face rapid și e delicioasă!
Un desert delicios nu presupune neapărat un număr foarte mare de ingrediente și nici mult timp petrecut în bucătărie. Există atât de multe rețete care se fac foarte ușor și arată cu adevărat spectaculos, încât este păcat să rămâi mereu la aceleași rețete și să nu încerci altceva nou.
Dacă preferi să prepari ceva nou de Revelion, dar fără să-ți dea bătăi de cap, îți recomandăm să încerci această rețetă de tartă fără coacere:
Tartă fără coacere cu mascarpone, ciocolată albă şi gem de afine
Combinaţia dintre mascarpone şi gemul de afine te va surprinde plăcut. Descoperă cât de uşor poţi să faci o tartă fără coacere folosind ingrediente simple!
Pentru blat:
300 de grame de biscuiţi digestivi
60 de grame de unt topit
Pentru cremă:
400 de grame de mascarpone
60 de grame de ciocolată albă topită
4-5 linguri cu gem de afine de calitate
Pentru ornat:
4-5 linguri cu gem de afine
2 linguri cu seminţe de chia (opţional)
afine proaspete
Biscuiţii se fărâmiţează, se amestecă cu untul şi se presează în forma pentru tort. Pentru a prepara crema albă se freacă mascarpone, ciocolata albă topită şi gemul de afine. Se toarnă crema peste blat şi se lasă la frigider pentru a se întări.
Se poate orna cu afine proaspete sau cu gem de afine amestecat cu seminţe de chia pentru a obţine o glazură.
Sursa: eva.ro










































































