REȚETĂ // Ciorbă ardelenească
Ingrediente:
6 cartofi
1 kg rasol de viţel
200 g fasole verde păstăi
1 litru borş
2-3 morcovi
2 cepe
1-2 ardei
sare
piper
1 lingura paprika
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuştean
Mod de preparare:
1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac.
2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel. Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.
3. Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. În borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.
4. După ce au fiert toate legumele, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.
Sursa: unica.ro
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”