REȚETĂ // Chec aromat și gustos de post


Deoarece suntem în perioada Postului Paștelui, m-am gândit să fac acest chec de post, un chec foarte bun și aromat.
Ingrediente:
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană apă
2 căni făină
1 lingură zahăr vanilat
1 praf de copt
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceața de zmeură
3 linguri nucă de cocos
Mod de preparare:
Punem într-un castron apa, uleiul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și făină. Mixăm apoi până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. În una din ele punem cacao și dulceața de zmeură și omogenizăm. În cealaltă parte incorporam nuca de cocos.
Într-o tavă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină punem cele două compoziții, alternându-le.
Dăm la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, până suprafața checului devine fermă și apar crăpături. Se face probă cu scobitoarea.
Se lasă la răcit în tavă, după care se porționează după dorință.
Sursa: dulciurifeldefel.ro













































































