02:20:43 30.05.2020
 
Stiri

Reglare de CONTURI între Dodon și Usatîi, pe seama CRIZEI provocate de COVID – 19? Dodon: „Nu-i credeți pe tot felul de balaboli și ȘARLATANI. Biletul la cursele charter este de 200 de euro, dar ei îi vând cu 270 de euro”

Politică 27.03.2020 12:36 Vizualizări2957 Autor: Ziarul National
Reglare de CONTURI între Dodon și Usatîi, pe seama CRIZEI provocate de COVID – 19? Dodon: „Nu-i credeți pe tot felul de balaboli și ȘARLATANI. Biletul la cursele charter este de 200 de euro, dar ei îi vând cu 270 de euro”


În plină criză provocată de temutul coronavirus, președintele Igor Dodon își regrează conturile cu primarul de Bălți și fostul său aliat, Renato Usatîi. Ultimul a anunțat că va organiza mai multe curse charter pentru a aduce moldovenii din diaspora acasă, dar șeful statului spune că acest lucru nu ar fi adevărat. Mai mult, președintele afirmă că la mijloc ar fi o șmecherie, o sursă de a face bani.

Potrivit lui Dodon, unii „așa-ziși politicieni” încearcă să facă business pe necazul acestor oameni.

„Sunt foarte mulți șarlatani care fac acum business și bani pe nevoile oamenilor. Biletul la cursele charter este de 200 de euro, dar ei vi-l vând cu 270 de euro. Nu-i credeți pe tot felul de demagogi și balaboli, care acum încearcă să profite politic de nevoile oamenilor”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

Acesta a precizat că singura autoritate care autorizează și organizează cursele charter este Comisia pentru Situații Excepționale.

„Comisia a împuternicit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să coordoneze evacuarea cetățenilor R. Moldova cu curse aeriene charter. MAEIE va întocmi listele cetățenilor R. Moldova care intenționează să revină în R. Moldova și va înainta Comisiei propuneri pentru repatrierea cetățenilor R. Moldova, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, altor cetățeni aflați în dificultate. Nu credeți în politicienii care vă organizează curse charter. Nu fac ei acest lucru. Comisia autorizează aceste curse”, a adăugat Dodon.

Totuși, președintele spune că nu e posibil ca toți cetățenii să fie aduși acasă. „Dacă e vorba de 200 de mii de moldoveni, atunci ne-ar trebui 1 000 de avioane charter. Nu e posibil așa ceva. Cum gestionăm noi venirea a 200 de mii de persoane?”, a întrebat șeful statului.

Usatîi a anunțat pe Facebook că reprezentanții Companiei „Air Moldova” ar fi refuzat să mai semneze contractul cu el privind efectuarea unor curse charter. „Am fost anunțat de compania „Air Moldova” de la care am închiriat un avion charter, care a adus cetățenii noștri din Paris, că au apărut probleme tehnice la acest avion și la celelalte care sunt, așa că din motive tehnice nu mai poate semna contractul pentru rutele Barcelona, Madrid, Frankfurt, Roma, Verona, Londra și Paris”, a declarat Usatîi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md