20:20:19 19.04.2019
 
Stiri

Reghina Apostolova-Ilan Șor: Am furat miliardul ca să ajut poporul sărăcit, pauperizat

Politică 06.05.2018 12:30 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
Reghina Apostolova-Ilan Șor: Am furat miliardul ca să ajut poporul sărăcit, pauperizat

Trustia, elegii politikoase

Pe candidatul dublat la funcția de primar al Chișinăului Anghelina Apostolova-Ilan Șor l-am găsit neclintit ca un sfinx la biroul său faraonic, afișând pe fața-i prosperă, de lățime generoasă, expresia enigmatică a unui bancomat. „Cum se citește corect numele dumneavoastră dublu: de la stângala dreapta, ca în cetățenia moldo-română, sau de la dreapta la stânga, ca în cetățenia israeliană?”, a precizat reporterul nostru curios din fire. „Matale ai învățat matematica? Dacă schimbăm locul termenilor, suma se schimbă?”, replică prudent, dar cu suficientă fermitate, candidatul ermetic, și reporterul nostru înțelese că de data aceasta va trebui să se mobilizeze la maximum, având în față un intervievat trecut prin ciur și dârmon.

ZN: Totuși, sunteți un candidat-femeie sau o candidată-bărbat?

AAIȘ: Și, și. Prin asta suntem puternici. Doamna Anghelina în față, iar eu din spate.

ZN: Prin ce vă deosebiți de ceilalți candidați dubli, Năstase-Sandu, Ceban-Greceanâi?

AAIȘ: Noi promovăm femeia, o împingem din spate, o scoatem din umbră, iar Năstase și Ceban, alimentați în mod liberal, în pofida ideologiei de stânga, se suie în brațele femeilor care se alimentează ca pe vremea comunismului militar. Ei își bagă corpurile dulapoforme în față, lăsându-le pe ele în umbră. Și se numesc bărbați, salvatori ai poporului!? Rușine! Mai ales mi-i milă de Maia Sandu, fiindcă îi foarte fragilă, firavă… Îmi amintește de Maica Tereza.

ZN: Pe panourile dumneavoastră electorale scrie că „Am demonstrat că se poate”. Ați demonstrat că se poate ce?

AAIȘ: Am demonstrat că se poate fura un miliard, că se poate scăpa de justiție și că se poate face campanie electorală pe acești bani, nu-i clar?

ZN: Ați furat miliardul ca să intrați în politică, mai întâi în Orhei, apoi la Chișinău, apoi, vorba contracandidaților dubli Năstase-Sandu și Ceban-Greceanâi sau viceversa, în toată țara?

AAIȘ: Spre deosebire de ei, eu nu numai vorbesc, dar și fac. Am furat miliardul ca să ajut acest popor sărăcit, pauperizat, adus la sapă de lemn de politicienii lacomi și hrăpăreți ca niște hiene! Îmi plânge sufletul cu lacrimi cât căpșunele când îi văd pe cetățenii care au venituri mai mici decât cheltuiește Jasmina mea pentru șervețele igienice.

ZN (zâmbind cu o ușoară doză de scepticism): Sunteți un haiduc modern.

AAIȘ: Crezi că eu sunt primul care am furat un miliard? Dar eu sunt primul care dau la popor, am deschis magazine cu pâine socială etcetera.

ZN: Păi și ceilalți hoți pot spune că au furat de dragul poporului, dar se tem să se deconspire, căci vor fi băgați la închisoare, de aceea își ascund banii, îi pun pe conturi străine.

AAIȘ: Dar eu de ce nu mă tem?

ZN: Tocmai asta voiam să vă întreb, de ce nu vă temeți, cum scăpați de justiția noastră independentă?

AAIȘ: Ba mă tem și eu. Dar nu mă ascund, fur deschis, transparent. Kroll a scris despre mine două volume de rapoarte. Am scăpat până acum și sper că voi scăpa și de acum înainte, fiindcă există și alți politicieni cu dragoste de popor, ca și mine.

ZN: Ne-ați intrigat! Numiți măcar unul.

AAIȘ: Matale nu știi?

ZN: Idee n-am.

AAIȘ: Dacă nu ai idee, nu trebuie să faci interviuri. La revedere și gud bai.

ZN: Vorbiți cumva de Plahotniuc?

AAIȘ: Matale ești incompetentă să discutați cu noi. (Intervievatul afișă o expresie de bancomat deconectat și reporterul nostru înțelese că trebuie să se rotunjească.)

ZN: Eu mă mândresc că dumneavoastră ați fost ales primar de Orhei, o mătușă de a mea v-a votat. („Bancomatul” dădu semne de interes.)

AAIȘ: Aceasta e o etapă depășită. Noi trebuie acum să cucerim Chișinăul, apoi, la toamnă toată țara.

ZN: Ca contracandidații dubli Năstase-Sandu, Ceban-Greceanâi? Nu e plagiat?

AAIȘ: Ei m-au plagiat pe mine. Eu primul am început, numai că nu-mi place să vorbesc înainte de a face. Eu vorbesc după.

ZN: Și ultima întrebare: nu credeți că interpreții ruși, Kobzon și omologii lor, pe care i-ați angajat să cânte de 9 mai, vor refuza să se urce pe scenă, dacă vor afla că îi plătiți cu bani furați?

AAIȘ: Matale doar ești urmașa Romei, nu-i așa? Te tragi de la Râm, nu-i așa? Nu ți-au spus părinții, bunicii că banii nu au miros? Kobzon nu va refuza să fie plătit din miliardul furat, el va cere mai mult.

ZN: Vă mulțumesc frumos pentru acest interviu neconvențional și instructiv. Așa să vă ajute justiția independentă!

Pentru conformitate: Frosi Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md