18:58:11 21.07.2024
Stiri

RECORD mondial cu PANOURI solare! Un material MIRACULOS a fost folosit

Actualitate 20.06.2024 18:33 Vizualizări1685 Autor: ZiarulNational
RECORD mondial cu PANOURI solare! Un material MIRACULOS a fost folosit


A fost stabilit un nou record mondial al panourilor solare în ceea ce privește eficiența în conversia luminii în electricitate; cercetătorii susțin că acesta reprezintă un impuls uriaș pentru energia regenerabilă.

Cercetătorii de la Longi, cel mai mare producător de panouri solare din lume, au atins o eficiență de conversie a energiei de 34,6% utilizând o celulă solară tandem perovskit-siliciu, depășind recordul anterior cu 0,7%.

Noul record mondial al panourilor solare este, de asemenea, cu peste 7% mai eficient decât recordul pentru o celulă solară standard din siliciu, care se găsește în majoritatea panourilor solare comerciale.

Perovskitul a fost salutat drept un „material miraculos” datorită potențialului său de a îmbunătăți considerabil orice, de la baterii la telecomunicații și energie regenerabilă.

Panourile solare actuale din siliciu atingându-și limitele lor fizice, cercetătorii își îndreaptă acum atenția către celule tandem de nouă generație pentru a valorifica mai bine energia solară.

Celulele perovskit-siliciu au o limită teoretică de eficiență de 43%, mult peste limita de 29% a celulelor standard din siliciu, scrie The Independent.

Noul record îi urmează unei serii de descoperiri realizate de Longi, cu sediul în China, care a doborât recordul mondial de eficiență a celulelor solare de 16 ori în ultimii trei ani.

Recordul a fost anunțat la cea de-a 17-a ediție a International Solar Photovoltaic and Smart Energy Conference (SNEC) din Shanghai, China, alături de un nou acord „de referință” pentru a transforma energia globală prin parteneriatul cu firma saudită de energie ACWA Power.

Compania a declarat într-un comunicat că a atins noul record prin „optimizarea procesului de depunere a peliculei subțiri a stratului de transport al electronilor, dezvoltarea și utilizarea materialelor cu eficiență ridicată pentru pasivizarea defectelor și proiectarea structurilor de pasivizare de înaltă calitate”.

Nu au fost oferite alte detalii, deși Longi este una dintre numeroasele companii care se află în proces de comercializare a tehnologiei.

În Marea Britanie, Oxford PV speră să onoreze primele comenzi ale clienților pentru celulele sale solare bazate pe perovskit în acest an, după ce a înființat o unitate de producție în Germania.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md