08:09:18 24.05.2024
Stiri

Fost director SIS: „Potolește-te, Base, că de altfel România va trebui să întoarcă R. Moldova Iașiul, Suceava...”

Politică 28.11.2013 10:53 Vizualizări2739 Autor: Galina Munteanu
Fost director SIS: „Potolește-te, Base, că de altfel România va trebui să întoarcă R. Moldova Iașiul, Suceava...” inprofunzime.md


Declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, nu au rămas fără replici din partea comuniștilor. Deputatul comunist Artur Reșetnicov, fost director al Serviciului de Informații și Securitate, îi cere lui Traian Băsescu să renunțe la declarațile unioniste pe care le face, pentru că, altfel, „România va trebui să întoarcă R. Moldova ceea ce nu-i aparține”.

„În principiu, România a început să promoveze această politică încă din anul 2007. Știu acest lucru nu din auzite. Nu cred că cetățenii R. Moldova vor accepta să fie de calitatea a doua. O așa Europă nouă nu ne trebuie. Oare Băsescu înțelege că aprinde un nou fitil în regiune? Bine, nu ține cont de R. Moldova, dar cum vor reacționa Ungaria și Ucraina? Potolește-te, Base, că de altfel România va trebui să întoarcă R. Moldova ceea ce nu-i aparține: Iașiul, Suceava și întreaga Moldovă de peste Prut”, a scris Reșetnicov pe o rețea de socializare.

Amintim că preşedintele României Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR, că următorul proiect de ţară pentru România este întregirea ţării, menţionând că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită pentru reunificare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md