02:10:27 16.05.2021
 
Stiri

R. Moldova trebuie să dezvolte un sistem de colectare și incinerare a subproduselor de origine animală, dacă vrea să EXPORTE carne de pasăre și ouă pe piața UE

Economie 13.01.2020 14:00 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
R. Moldova trebuie să dezvolte un sistem de colectare și incinerare a subproduselor de origine animală, dacă vrea să EXPORTE carne de pasăre și ouă pe piața UE Agrobiznes


Pentru a ajunge să exporte pe piața Uniunii Europene carne de pasăre și ouă de categoria B, R. Moldova are de îndeplinit mai multe acțiuni prevăzute în Foaia de parcurs pentru obținerea acestui drept.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin, a convocat astăzi o ședință de lucru pentru a evalua nivelul de implementare a Foii de parcurs pentru anii 2019 - 2020 în vederea obținerii de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B.

În cadrul ședinței au fost analizate concluziile misiunii de audit privind exportul mai multor produselor de origine animală pe piața UE, construcția unei unități de prelucrare a deșeurilor, precum și acreditarea laboratorului de sănătate animală.

„Conform informației prezentate, pe parcursul anului 2019 au fost întreprinse acțiuni de aliniere a legislației naționale care reglementează domeniul SPS la acquis-ul comunitar, fiind aprobate un șir de hotărâri de Guvern și legi, printre cele mai esențiale fiind Legea nr. 129 din 19 septembrie 2019 privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman. Cu privire la acreditarea laboratorului la standardul internațional ISO 17025, menționăm că la data de 30 septembrie 2019, la Centrul Național de Acreditare MOLDAC a fost depusă cererea privind acreditarea Laboratorului Sănătatea Animală și extinderea acreditării Laboratorului Siguranță Alimentelor din cadrul CRDV (Centrul Republican pentru Diagnostică Veterinară). La capitolul creării unei unități de prelucrare a deșeurilor, a fost elaborat și este în proces de definitivare proiectul Foii de Parcurs pentru dezvoltarea unui sistem de colectare, prelucrare și incinerare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md