17:13:37 25.07.2024
Stiri

Putin se pregătește de ce este mai RĂU? „Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

Actualitate 18.06.2024 09:57 Vizualizări1310 Autor: ZiarulNational
Putin se pregătește de ce este mai RĂU? „Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți


Evoluția războiului Kremlinului din Ucraina, care a depășit 27 de luni, rămâne una imprevizibilă, spun analiștii. Iar acum o sursă anonimă din Rusia dezvăluie o mutare secretă a lui Vladimir Putin.

Președintele pare că a intrat în panică, el luând măsuri să depoziteze cantități masive de alimente într-un buncăr nuclear aflat în munții Altai. O persoană – care susține că este implicată în încărcarea alimentelor – a declarat canalului Pozdnyakov Telegram că ”nu am văzut niciodată așa ceva, produse de import scumpe, nu rusești, ele sunt aduse într-un depozit dintr-o regiune muntoasă”.

Mâncarea, care este depozitată de Putin ar fi suficientă pentru a hrăni până la 300 de oameni „câțiva ani”, ar fi fost trimisă în buncărul din îndepărtații Munți Altai din Rusia, potrivit Metro.

Afirmația înfricoșătoare vine pe fondul unei tensiuni profunde dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei, deoarece Putin a avertizat vineri că liderii NATO îl împing „până la punctul fără întoarcere”, spre Al Treilea Război Mondial nuclear.

O sursă – care susține că este implicată în încărcarea alimentelor – a declarat canalului Pozdnyakov Telegram că „cutiile cu rații uscate, cereale și conserve” sunt mutate la o scară gigantică în locația îndepărtată din Siberia. În apropiere se află un ”refugiu” al lui Putin numit Altai Yard, unde rapoartele anterioare indică faptul că dictatorul Kremlinului a construit un buncăr nuclear subteran uriaș.

Despre mâncare, sursa anonimă a spus: „Nu am văzut niciodată așa ceva – importată, scumpă, nu a noastră, rusească. Produsele sunt aduse într-un depozit din regiunea muntoasă, iar apoi o presupusă echipă de securitate a lui Putin preia conducerea”.

„Descărcăm camioanele la depozit și apoi încărcăm marfa în alte camioane. Șoferii acelor camioane cu siguranță nu sunt șoferi obișnuiți pe distanțe lungi. Sunt îmbrăcați strict, iar fețele lor sunt serioase”.

„Vă spun că aceștia cu siguranță nu sunt șoferi obișnuiți. Nu intră în contact cu noi. Nici nu dezvăluie cui sunt destinate proviziile. După calculele mele, într-o lună am încărcat și reîncărcat conserve și cereale, suficient pentru câțiva ani de viață neobosită, pentru cel puțin 200-300 de oameni.”

Afirmația vine în momentul în care liderii mondiali s-au alăturat președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, la un summit din Elveția, pentru a explora modalități de a pune capăt celui mai mortal conflict din Europa de după Al Doilea Război Mondial.

Se pare că depozitul se află în apropierea confluenței râurilor Ursul și Katun din Munții Altai, a spus canalul. Aceasta este locația Altai Yard, proiectată în Italia, o proprietate oficială pentru personalul de elită al gigantului energetic Gazprom, dar văzută pe scară largă ca un palat secret al lui Putin.

Se știe că l-a vizitat, odată, împreună cu fostul lider italian Silvio Berlusconi și presupusul partener secret al lui Putin, dar și cu gimnasta Alina Kabaeva, în vârstă de 41 de ani. Proprietatea – la aproximativ 215 mile sud de capitala regională Gorno-Altaisk și la 2.375 de mile est de Moscova – a fost în prima pagină a ziarelor luna trecută, când un incendiu a distrus o clădire din complex.

Rușii obișnuiți nu se pot apropia de ascunzătoarea de elită, iar securitatea le-a spus observatorilor că este „o unitate special protejată, destinată recreerii înalților funcționari ai statului”.

Observatorii au observat mai multe puncte de ventilație în terenurile din jurul ascunzătoarei de munte și o linie de înaltă tensiune conectată la o substație ultramodernă de 110 kilovolți, suficientă pentru a alimenta un oraș mic.

În timpul construcției, s-a raportat că utilaje mari germane de săpat tuneluri se aflau pe amplasament, în apropierea căilor de evacuare muntoase către China, Mongolia și Kazahstan. Nu a fost posibilă verificarea independentă a raportului pe canal, care are aproape 600.000 de abonați.

Dezvăluirea vine într-o săptămână când Putin efectuează teste de rachete nucleare tactice împreună cu aliatul său apropiat, Belarus. Într-o adresă adresată Ministerului rus de Externe, el a spus: „Ne-am apropiat în mod inacceptabil de punctul fără întoarcere”.

„Apelurile de a provoca o înfrângere strategică Rusiei, care deține cel mai mare arsenal de arme nucleare, demonstrează nesăbuința extremă a politicienilor occidentali. Fie nu înțeleg amploarea amenințării pe care o creează – fie sunt pur și simplu obsedați de propriul sentiment de impunitate și excepționalism. Ambele pot duce la tragedie”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md