03:07:48 18.01.2021
 
Stiri

Protest la Aeroport și urare pentru Dodon: Atunci când va sta în fotoliul donat de Erdogan, să se gândească la copilul luat pe sus astăzi de SIS care va sta probabil toată viața fără mamă sau tată

Social 06.09.2018 15:52 Vizualizări3450 Autor: Ziarul National
Protest la Aeroport și urare pentru Dodon: Atunci când va sta în fotoliul donat de Erdogan, să se gândească la copilul luat pe sus astăzi de SIS care va sta probabil toată viața fără mamă sau tată Unimedia


Reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” protestează în aceste clipe în fața Aeroportului Internațional Chișinău, acolo unde au ajuns și mai multe rude ale angajaților de la rețeaua de licee „Orizont”, profesori și părinți ai elevilor care învață la aceste instituții.

Aceștia se declară împotriva expulzării reprezentanților administrației liceelor moldo-turce, reținuți astăzi de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Juristul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a declarat că acești cetățeni nu ar reprezenta niciun pericol la adresa securității naționale a R. Moldova și a remarcat faptul că rețeaua de licee „Orizont” funcționează din anul 1993 în republica noastră, timp în care nu au fost probleme.

Acuzațiile de terorism sau apartenență la organizații islamiste ar fi apărut în ajunul finisării reparațiilor la clădirea Președinției sau a începerii construcției Arenei Chișinău, pe bani sau de către firme turcești.

„Este o inepție”, a spus Litvinenco, solicitându-i președintelui Igor Dodon ca, atunci când va sta în fotoliul de la Președinție, donat de Turcia condusă de Recep Erdogan, să se gândească la copilul apărut astăzi în imaginile video în timp de era reținut împreună cu părinții săi și să-și aducă aminte că „din cauza acestui fotoliu, acest copil rămâne pentru toată viața fără mamă sau fără tată”.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, fost viceministru al Educației, și-a adus aminte că, în 2013, a venit o scrisoare de la SIS care făcea referire la un demers al Ministerului de Externe turc cu cererea de a închide liceele „Orizont” care are cei mai mulți olimpici ai R. Moldova la olimpiadele internaționale.

Grosu a declarat că au solicitat argumente în favoarea unei asemenea acțiuni și nu le-au primit.

„Este o înțelegere între două regimuri”, a comentat Igor Grosu reținerea de astăzi a angajaților de la „Orizont”, suspectați în Turcia că ar fi apropiați ai clericului Fethullah Gulen, oponentul lui Erdogan.

Menționăm că avocații celor reținuți nu au reușit să ia legătura cu clienții lor. Apărătorii nu cunosc nici locul aflării acestora. Cetățenii reținuți au scris anterior cereri de acordare a azilului politic în R. Moldova.

Într-un comunicat de presă, SIS a declarat că în total e vorba de șapte cetățeni străini care nu au fost reținuți, ci declarați indezirabili și expulzați din R. Moldova, pe motiv că ar face parte dintr-o organizație islamistă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md