11:27:54 24.01.2018
Stiri

Propaganda rusă TESTEAZĂ piaţa TV din România cu „diaspora moldovenească”

Știri 14.09.2017 14:02 Vizualizări928 Autor: Ziarul National
Propaganda rusă TESTEAZĂ piaţa TV din România cu „diaspora moldovenească” Sursa: formula-as.ro
Ciprian Rus

După ce, în ultima vreme, tot mai multe site-uri de Internet preiau în Ro­mâ­nia, oficial sau neoficial, retorica agre­sivei propagande a Moscovei în teme dintre cele mai delicate în contextul local, regional şi mondial, zilele trecute au marcat o nouă premieră: o televiziune din Republica Moldova, RTR, care s-a remarcat prin pre­luarea unuia dintre postu­rile-amiral ale propagandei ruseşti, televiziunea Russia 1, şi-a depus dosarul la Consiliul Naţional al Audio­vi­zualului (CNA), pentru a putea opera şi la noi.

După o şedinţă furtunoasă, care a mai scos instituţia din moţăiala-i caracte­ris­tică în faţa enormităţilor care apar pe mi­cile noastre ecrane, CNA a amânat luarea unei decizii pentru o dată viitoare.

Dar dacă intermediarii moldoveni nu se vor lăsa intimidaţi de dubiile unora dintre membrii CNA, e foarte posibil ca în cu­rând să ve­dem în România o televiziune controlată de ruşi!

RTR TV a fost prezentată de susţi­nătorii proiectului drept un proiect ge­ne­ralist, cu filme şi seriale, buletine de ştiri, cu emisiuni matinale. „Am ajuns la con­clu­zia că filmele şi serialele sunt princi­palul punct de atracţie pentru telespec­tatori. Vom difuza melodrame, dar şi fil­me cu caracter istoric. Vom încerca o pon­dere de 50% filme ruse şi ucrainene, 50% europene şi americane".

Televiziunea va fi adresată publicului din România, cu emisiuni variate, ruseşti şi româneşti. Punem accent pe divertisment. Vom pre­zenta subiecte româneşti, despre diaspora moldovenească din România”, au spus re­prezentanţii RTR, scăpând porumbelul cu „diaspora moldovenească din România”, ca să fie mai clar care sunt vederile distri­buitorilor Russia 1 despre românii basa­rabeni care şi-au recăpătat cetăţenia în ultimii ani...


Cunoscătorii realităţii de dincolo de Prut atrag atenţia de multă vreme asupra fap­tului că blocarea Republicii Moldova într-o agendă pro-rusă şi temerea electo­ratului de acolo faţă de „imperialismul” românesc sunt consecinţele agresivei pro­pagande distribuite pe o piaţă TV con­tro­lată de televiziunile ruseşti, pe care tele­viziunile româneşti, ca TVR sau Pro TV, sunt prea mici ca să le poată con­tra­ba­lansa.

Moldova e de mult cucerită, acum asis­tăm doar la primele încercări de tes­tare a pieţei româneşti. Şi chiar dacă nu poate fi vorba să ajungă, vreodată, să do­mine piaţa televiziunilor de la noi, un pic de zâzanie în societate tot pot semăna, că doar cu asta se ocupă propaganda.

Iar asta nu e doar o simplă temere: RTR chiar a fost amendată de CNA-ul de la Chişi­nău pentru difuzarea de materiale propa­gan­distice pro-ruse în timpul războiului din Ucraina...

Sursa: formula-as.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

ROMÂNIA E UNA SINGURĂ 14.09.2017 18:11

Lecții de ROMÂNISM pentru KGB și Călăii OCUPANȚI ruși de la RTR-MOLOTOVA-russKAKAia 1: ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! *** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN!*** ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.*** Ați belit ochii PUTORI rusești BORÂTE?

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md