01:17:23 15.06.2024
Stiri

Programul Interreg NEXT România - Republica Moldova, cu un buget de circa 86 de milioane de euro, lansat la Iași, în prezența unor oficiali de la Chișinău și București: Fonduri pentru dezvoltarea localităților de la frontieră

Actualitate 15.05.2023 17:11 Vizualizări2579 Autor: Ziarul National
Programul Interreg NEXT România - Republica Moldova, cu un buget de circa 86 de milioane de euro, lansat la Iași, în prezența unor oficiali de la Chișinău și București: Fonduri pentru dezvoltarea localităților de la frontieră


Programul Interreg NEXT România - Republica Moldova, care are u buget de 85,9 milioane de euro, inclusiv co-finanțarea de 10% din partea beneficiarilor, va fi lansat miercuri, 17 mai curent, la Iași.

Fondurile europene alocate prin intermediul acestui program sunt destinate dezvoltării comunităților aflate la frontiera dintre cele două state.

La evenimentul de lansare vor participa ministra Finanțelor de la Chișinău, Veronica Sirețeanu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România Cseke Attila, reprezentantul Comisiei Europene, precum și reprezentați ai structurilor de management ale Programului și Comitetului de Monitorizare al Programului.

Programul Interreg NEXT România - Republica Moldova a fost aprobat pe 30 noiembrie 2022 de Comisia Europeană, iar proiectele finanțate trebuie să aducă beneficii comunităților aflate de ambele părți ale frontierei, din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați, România, și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Programul va finanța, până în anul 2027, proiecte care au drept scop modernizarea sistemului sanitar, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului în zona de frontieră. De asemenea, vor primi finanțare proiecte care vizează întărirea capacității administrative, prevenția și pregătirea pentru intervențiile în situații de urgență.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md