16:17:59 21.04.2021
 
Stiri

Procurorul general Stoianoglo, despre eventuala „trădare de patrie” a lui Dodon: „Noi nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (Rusiei)”

Actualitate 22.10.2020 10:35 Vizualizări1980 Autor: Ziarul National
Procurorul general Stoianoglo, despre eventuala „trădare de patrie” a lui Dodon: „Noi nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (Rusiei)”


Procurorul general Alexandr Stoianoglo afirmă că Procuratura Generală „ia în considerație” ultimele investigații ale Centrului „Dossier” și Rise Moldova, care au dezvăluit legăturile președintelui Igor Dodon cu serviciile secrete rusești, însă „noi trebuie să acumulăm alte probe”.

„Noi deocamdată nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (reprezentanților serviciilor secrete ale Federației Ruse - n.r.)”, a declarat astăzi procurorul Stoianoglo.

Citiți și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Șeful Procuraturii Generale de la Chișinău pare să nu ia în seamă nota Ambasadorului rus Oleg Vasnețov, care trimitea la Moscova, în februarie 2019, cu trei zile înainte de Conferința de securitate de la München, textul discursului lui Igor Dodon și proiectul „Pachetul mare pentru Moldova” - un set de măsuri care vizează soluționarea conflictului din Transnistria și dezvoltarea cooperării simultane a țării cu Occidentul și Rusia: „Dragă Vladimir Alexandrovici (Cernov - n.r.), trimitem mesajele primite astăzi, pe 12 februarie, de la președintele Republicii Moldova I.N. Dodon care vor sta la baza discursului său la conferința de la Munchen despre politica de securitate din 15-17 februarie a acestui an".Pentru procurorii moldoveni nu ar reprezenta o problemă nici faptul că Igor Dodon este consiliat în această campanie electorală de un grup de specialiști de la Moscova, ghidat, la fel, de serviciile de inteligență ale Rusiei.

CITIȚI și Întrebări pentru SIS, după dezvăluirile care trădează slugărnicia lui Dodon față de serviciile secrete rusești: „La mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”

„La începutul mandatului, am anunțat că PG nu se va implica în chestiile politice, mai ales în perioada electorală. Asta nu înseamnă că noi nu reacționăm la niște încălcări. Noi nu credem că, prin instrumentul procuraturii, trebuie să fie rezolvate problemele politice. Acesta este un element care a fost folosit înainte, în perioada statului capturat, când PG a fost un instrument principal pentru înlăturarea concurenților politici, economici etc. În viitor, așa ceva nu va fi”, a încheiat Alexandr Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md