01:10:15 20.07.2024
Stiri

Procurorul Bețișor a „PĂRĂSIT NEMOTIVAT” ședința de judecată în dosarul Filat, iar instanța a respins AUDIEREA lui Platon, Gofman și Reidman

Politică 18.10.2016 15:35 Vizualizări8237 Autor: Ziarul National
Procurorul Bețișor a „PĂRĂSIT NEMOTIVAT” ședința de judecată în dosarul Filat, iar instanța a respins AUDIEREA lui Platon, Gofman și Reidman


Ședința de la Curtea de Apel, care examinează recursul avocaților lui Vlad Filat, condamnat de Judecătoria Buiucani la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă și trafic de influență, a fost din nou anulată. Asta pentru că procurorul Andriana Bețișor nu s-a mai prezentat la partea a doua a ședinței, de după prânz.

„Din păcate, ședința a fost anulată din nou, pentru că procurorul Adriana Bețișor nu a mai venit. Noi am cerut astăzi recuzarea acestui procuror, pentru că dânsa din start a afirmat în presă că Vlad Filat se face vinovat de săvârșirea infracțiunii, fără să respecte prezumția nevinovăției. Bineînțeles că această cerere a fost refuzată de magistrați și considerăm că e o încheiere nemotivată”, a declarat avocatul Igor Popa după ședința de astăzi.

De asemenea, instanța ar mai fi comis un abuz, în opinia apărătorului lui Vlad Filat, cu privire la audierea unor martori din Federația Rusă, despre care Ilan Șor a scris în denunțul său că i-ar fi oferit sume de bani lui Filat. „Instanța a acceptat doar de principiu audierea celor trei martori din Federația Rusă, pe care Vlad Filat nici nu-i cunoaște. Magistrații au spus că apărarea trebuie să se preocupe ca aceștia să compară în fața instanței. Și în acest caz se încalcă drepturile fundamentale la un proces echitabil. Judecătorii au admis ca să fie audiat pe 25 octombrie denunțătorul Ilan Șor”, a mai spus Popa.

În același timp, magistrații nu au acceptat ca, în calitate de martori în acest dosar, să fie audiați Veaceslav Platon, Mihail Gofman și deputatul Oleg Reidman. „Din ceea ce vedem, judecătorii vor cât mai rapid să încheie acest proces și dictează ședințe în fiecare zi, respinge martorii apărării… Noi ne vom opune și vom cere ca ședințele de judecată să aibă loc la o distanță de câteva zile, pentru că doar așa putem avea un proces echitabil, iar Vlad Filat va avea posibilitatea să se apere”, a conchis avocatul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md