12:36:14 21.07.2024
Stiri

Usatîi spune că știe cine l-ar fi ELIBERAT pe Filat. Maia Sandu și Guvernul său nu ar avea nicio legătură. Primarul a vorbit despre un VIDEO compromițător la adresa celui care ar fi aranjat ca ex-premierul să iasă la libertate

Partide/Comunicate 04.12.2019 11:39 Vizualizări10169 Autor: Ziarul National
Usatîi spune că știe cine l-ar fi ELIBERAT pe Filat. Maia Sandu și Guvernul său nu ar avea nicio legătură. Primarul a vorbit despre un VIDEO compromițător la adresa celui care ar fi aranjat ca ex-premierul să iasă la libertate


Primarul municipiului Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este convins că ex-premierul Maia Sandu nu ar avea nicio legătură cu eliberarea lui Vlad Filat din pușcărie înainte de termen, așa cum afirmă președintele Igor Dodon. Mai mult, acesta spune că Filat ar fi fost eliberat ieri grație unei înțelegeri cu Dodon.

Potrivit lui Usatîi, după alegerile parlamentare, Vlad Plahotniuc sau persoane din anturajul său au mers la Penitenciarul 13, unde ar fi avut loc o întâlnire cu Vlad Filat. „Plahotniuc sau oamenii lui i-au arătat lui Filat un video, unde lui Dodon îi era transmisă o anumită sumă de bani. Ei i-au cerut lui Filat să dea declarații împotriva lui Dodon. Că acestuia i s-au dat bani pentru votarea lui Timofti… Filat a fost bravo și nu a vrut să facă asta. De asemenea, acesta l-a informat pe Dodon despre solicitarea lui Plahotniuc”, a declarat Usatîi într-o intervenție pe Facebook.

Citește și: Un ex-ministru al Justiției FACE LUMINĂ în cazul eliberării lui Vlad Filat. „Dar ce s-ar fi întâmplat dacă MJ ar fi știut despre demers? S-ar fi implicat personal? S-ar fi opus liberării? Ar fi dat indicații? Iar vrem CAPTURARE?”

Astfel, Dodon ar fi apreciat faptul că Filat nu a ajuns la o înțelegere cu Plahotniuc care să-l incrimineze pe șeful statului: „Faptul că nu a ajuns atunci la o înțelegere cu Plahotniuc, dar și acest video pe care l-a văzut Filat, au fost factorii decisivi în eliberarea lui”.

Citește și: Maia Sandu, PRIMA reacţie după eliberarea lui Filat: „Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare”

Citește și: Dodon se declară „surprins” de ELIBERAREA lui Filat: „Această decizie poate fi explicată prin unele acțiuni ale fostului Guvern"

„Referitor la faptul că Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi contribuit la ieșirea lui Vlad Filat din Penitenciarul 13, atunci pot să vă spun că Sandu nu poate să scoată pe cineva din închisoare. Ea nici măcar să ducă pe cineva acolo nu a putut. Unde e Maia Sandu și unde să-i dea drumul? Ei au trăit în micul lor „cosmos Harvard” pe timpul Guvernului Sandu. Nu poate Maia Sandu să fie învinuită de faptul că ar fi vrut sau vrea să fie al doilea Plahotniuc”, a adăugat Usatîi.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat ieri din detenție, după ce și-a ispășit 2/3 din pedeapsă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md