00:23:23 20.07.2024
Stiri

DEMISII în lanț după ELIBERAREA lui Vlad Filat din pușcărie

Social 04.12.2019 11:03 Vizualizări7211 Autor: Ziarul National
DEMISII în lanț după ELIBERAREA lui Vlad Filat din pușcărie


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, este deranjat de faptul că nu a fost informat în legătură cu eliberarea înainte de termen a fostului premier Vlad Filat, iar în acest sens unii reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) urmează să fie demiși din funcție.

„Astăzi urmează mai multe demisii, pentru că eu nu am fost informat, iar deciziile interimarilor nu sunt de bună credință”, a declarat Nagacevschi după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Citește și: Un ex-ministru al Justiției FACE LUMINĂ în cazul eliberării lui Vlad Filat. „Dar ce s-ar fi întâmplat dacă MJ ar fi știut despre demers? S-ar fi implicat personal? S-ar fi opus liberării? Ar fi dat indicații? Iar vrem CAPTURARE?”

Potrivit lui, demersul privind eliberarea lui Filat a fost depus de conducerea interimară a ANP. „ANP este condus de interimari și lucrurile degradează. Acești interimari nu vor să înțeleagă că ANP este în subordinea ministrului Justiției. Cazul Filat este o chestiune de interes major”.

Citește și: DOC // Încheierea instanței prin care Vlad Filat a fost eliberat: Va putea ocupa funcții publice și își va recupera „Ordinul Republicii”

Acesta a mai spus că la baza demersului de eliberare a lui Filat, după ce acesta și-a ispășit 2/3 din pedeapsă, a stat un proces-verbal emis de o comisie, care a fost creată special pentru acest caz.

„Componența acestei comisii a fost schimbată de trei ori până la emiterea deciziei judecătorești. Din componența comisiei au făcut parte Andrei Saracuța, Fiodor Morari, Eugen Cornei, Alexandru Roicu, Cristina Ușurel și alții, în număr total de 11 membri. Trebuie să înțelegem dacă este un complot sau este o acțiune de bună-credință. Eu vreau să le clarific, ca să înțeleg ce a fost. Și vreau să înțeleg dacă patru ani de detenție înseamnă 2/3 din ispășirea pedepsei”, a adăugat ministrul Justiției.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md