17:28:04 04.06.2020
 
Stiri

Procurorii sar la gâtul judecătorilor, nemulțumiți că scapă VIOLATORII de închisoare: Ce pedeapsă i-au aplicat unui ins care a sechestrat și violat timp de două zile o femeie la Trușeni

Social 14.05.2019 09:48 Vizualizări1507 Autor: Ziarul National
Procurorii sar la gâtul judecătorilor, nemulțumiți că scapă VIOLATORII de închisoare: Ce pedeapsă i-au aplicat unui ins care a sechestrat și violat timp de două zile o femeie la Trușeni
Poză simbol


Procurorii din R. Moldova se arată nemulțumiți de faptul că unii judecători lasă violatorii în libertate, deși R. Moldova a fost condamnată deja la CtEDO pentru că nu a dispus pedeapsă cu închisoarea pentru o persoană recunoscută vinovată pentru comiterea unui viol.

Procuratura Generală arată două cazuri în care judecătorii primei instanțe au procedat la fel, dar magistrații Curții de Apel au aplicat ulterior pedepse cu închisoarea, la însistența procurorilor.

Primul caz a avut loc în februarie 2017, în casa unui bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Truşeni, suburbie a capitalei, acolo unde ademenise o femeie care căuta o gazdă pentru a înnopta.

Inculpatul a violat timp de două zile victima, în vârstă de 42 de ani, pe care o ținea încuiată și o bătea, dacă se împotrivea.

Abia peste două zile femeia a reuşit să fugă, după ce agresorul a adormit. Victima a sărit gardul şi a prins un taxi, rugând şoferul să cheme Poliţia. Pentru viol, acţiuni violente cu caracetr sexual şi privarea ilegală de libertate, magistraţii primei instanţe i-au aplicat inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au atacat-o, obţinând la Curtea de Apel Chişinău o condamnare cu executare pentru agresor de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Celălalt caz a avut loc în iulie 2016, într-o pădure din preajma satului Cimişeni, raionul Criuleni, acolo unde un bărbat de 40 de ani a ademenit o tânără de 19 ani, pe care o cunoscuse în ajun. Bărbatul a urcat victima cu forţa în maşină şi a abuzat-o sexual.

Fata a reuşit să-i expedieze prietenului său coordonatele sale de localizare prin GPS, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul reţinut şi deferit justiţiei. Prin sentinţa primei instanţe, magistraţii l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă non-privativă de libertate. Nefiind de acord cu verdictul prea blând, procurorii l-au contestat, individul fiind condamnat la 3 ani închisoare cu executare. De asemenea, el urmează să-i achite victimei un prejudiciu moral şi material de 32 de mii de lei și 10 500 de lei în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Potrivit ultimelor statistici, pe parcursul anului trecut, în republică au fost comise 611 infracţiuni privind viaţa sexuală, perioadă în care 115 inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cu executare. În prezent, în penitenciarele din R. Moldova îşi ispăşesc pedepsele pentru infracţiuni privind viaţa sexuală 1 189 de persoane sau fiecare al cincilea condamnat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md